Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Φορολογικός «Καλλικράτης» με λουκέτο σε 213 εφορίες

«ΛΟΥΚΕΤΟ» σε 213 εφορίες προβλέπει το σχέδιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Στόχος είναι: από τις 288 εφορίες, που λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, να μείνουν μόλις 75. Κάποιες βέβαια θα συγχωνευτούν.

Στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα λειτουργεί μία εφορία σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται οι ..........

επιτελείς στην πλατεία Συντάγματος: 20 ΔΟΥ θα λειτουργούν στον νομό Αττικής, 6 ΔΟΥ στον νομό Θεσσαλονίκης και 49 εφορίες στην υπόλοιπη χώρα. Οι προς συγχώνευση ΔΟΥ, στη συντριπτική τους πλειονότητα, εισπράττουν ετησίως κάτω από 10 εκατ. ευρώ και συνολικά περίπου 400 εκατ. ευρώ. Μόλις το 1,2% των συνολικών εσόδων των ΔΟΥ, γεγονός που καταδεικνύει τις στρεβλώσεις στη διάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ από φορολογικά έσοδα για το έτος 2010: τα 22,77 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν από 20 ΔΟΥ, ενώ τα έσοδα 78 ΔΟΥ περιορίστηκαν σε 464 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νομού Ηλείας, όπου λειτουργούν σήμερα οκτώ ΔΟΥ. Από τα στοιχεία του 2010, προκύπτει ότι οι πέντε μικρότερες ΔΟΥ του νομού (Ζαχάρω, Γαστούνη, Βάρδα, Ανδρίτσαινα, Κρέστενα) εισέπραξαν συνολικά 29,4 εκατ. ευρώ, ενώ η ΔΟΥ Πύργου εισέπραξε 63,1 εκατ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το σύνολο των πέντε μικρών ΔΟΥ.

Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί ο νομός Ηρακλείου, όπου οι ΔΟΥ Α’ και Β’ Ηρακλείου εισέπραξαν συνολικά 419 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες πέντε ΔΟΥ του νομού εισέπραξαν συνολικά 75 εκατ. ευρώ. Από τα 75 εκατ. ευρώ τα 39,3 εκατ. ευρώ εισπράττονται από τη ΔΟΥ Χερσονήσου. Στον νομό Εύβοιας, η κατάσταση είναι παρόμοια. Σε σύνολο 262 εκατ. ευρώ για το 2010, τα 194,6 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Χαλκίδας. Οι υπόλοιπες τέσσερις ΔΟΥ του νομού εισέπραξαν συνολικά 68 εκατ. ευρώ, οι οποίες παρά το χαμηλό επίπεδο εσόδων έχουν χαρακτηριστεί ΔΟΥ Α’ τάξης και λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης.

ΣΧΟΛΙΟ
Η ΔΟΥ Φιλιατρών έχει λιγότερα έσοδα από την ΔΟΥ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας;;;;
Είναι μια ΔΟΥ σε περιοχή με αγροτική οικονομία που συμβάλει στον Εθνικό κορβανά σε σχέση με της Κυπαρισσίας και άλλων.
Τα στοιχεία εσόδων ανα ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα μπορούν να τα δώσουν στην Δημοσιότητα για να δούμε επιτέλους πόσο μας δουλεύουν οι του οικονομικού Επιτελείου.
Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να περιορίσουν την φοροδιαφυγή αλλά ικανότατοι στο να βάζουν λουκέτα σε υπηρεσίες.

1 σχόλιο:

  1. Στα Φιλιατρά και βέβαια πρέπει να μίνει η ΔΟΥ
    για να κανει επιστροφή ΦΠΑ με πλαστά τιμολόγια στους νεόπλουτους Φιλιατρινούς ει βάρος των άλλων Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.