Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Από 13% στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση Οδηγούν πολλούς κλάδους εργαζομένων στην απόγνωση

Από 1η Σεπτεμβρίου , ένα ιδιαιτέρως αντιαναπτυξιακό μέτρο που θα ενισχύσει την καθίζηση της όποιας οικονομικής δραστηριότητας έχει απομείνει ανθηρή ακόμη στη Χώρα μας, θα αρχίσει να εφαρμόζεται.

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς , έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους , ότι πρόκειται για ένα μέτρο που απλά θα επισπεύσει τα λουκέτα και θα εκτινάξει την ανεργία, έχοντας κάνει σαφή τη δική του πολιτική πρόταση που έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Άλλωστε το πόσο αρνητικά επηρεάζουν την αγορά πολιτικές τυφλών φόρων , το ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο.

Με την ποσοστιαία αύξηση του τουριστικού ΦΠΑ στο ...........

11% είδαμε δραματική συρρίκνωση των εσόδων από τον τουρισμό , ενώ μόλις έγινε η σωστή διορθωτική κίνηση δηλ. μείωση κατά 4,5% στη διαμονή, δηλαδή από το 11% που αδικαιολόγητα είχε θεσμοθετηθεί σε 6,5%, ο κλάδος πήρε τα πάνω του και άρχισε δειλά- δειλά να επανακάμπτει.

Δυστυχώς το πάθημα δεν έγινε μάθημα στον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του και επαναλαμβάνει το ίδιο τραγικό λάθος.

Από την εφαρμογή του νέου ποσοστού στο ΦΠΑ δηλ. το 23% στην εστίαση , προβλέπεται να επικρατήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην αγορά, με αυξήσεις στα προϊόντα και στην παροχή των Υπηρεσιών , τέτοιες που οι ήδη λαβωμένοι Έλληνες , παρά την κουλτούρα και την εξωστρεφή ζωή, δε θα μπορέσουν ν΄ακολουθήσουν.

Λουκέτα , ανεργία και άσχημη ποιότητα ζωής , θα είναι τα επακόλουθα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής.

Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, εν όψει της δυσάρεστης αυτής αλλαγής που πέραν των άλλων αρνητικών συνεπειών στην καθημερινότητα των Ελλήνων θα επηρεάσει και τη ναυαρχίδα της ανάπτυξής μας τον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καλοκαιρινή επίθεση της κυβέρνησης κατά του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται, με την αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης από 13 σε 23%. Το χειρότερο σενάριο, γίνεται πραγματικότητα. Ο τουριστικός κλάδος, έχοντας υποστεί τις συνέπειες από την ανυπαρξία συγκροτημένης τουριστικής πολιτικής, βρίσκεται ενώπιον μιας καταστροφικής κυβερνητικής απόφασης.

Σε ένα ιδιαίτερα ρευστό κλίμα, με τον τουρισμό να εξαρτάται από πολλούς συγκυριακούς παράγοντες, η κυβέρνηση όφειλε να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα σε όλο το μήκος της τουριστικής αλυσίδας. Κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καθιστά τον ελληνικό τουρισμό μη ανταγωνιστικό. Με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι πράττει χωρίς καμιά λογική συνέχεια. Σπασμωδικά και βεβιασμένα. Ανεύθυνα και αδιάφορα απέναντι στον τουρισμό.

Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί τόσο μένος και τόση απαξία. Το υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού θα μείνει άβουλο χωρίς θέση και άποψη για το έγκλημα που συντελείται? Τι απαντήσεις θα δώσει στους χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους του κλάδου, που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια βάλλονται από παντού? »

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.