Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

To πεπόνι διώχνει την κυτταρίτιδα! Το καρπούζι επιταχύνει τον μεταβολισμό! Crash Test...

Το καλό με αυτή τη μάχη είναι πως δεν έχει αρνητικά, αλλά μόνο θετικά αποτελέσμετα. Για ποιον; Μα για εσένα που θα τα βάλεις στο τραπέζι σου...

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου βάζει τα δύο φρούτα στο μικροσκόπιο και δίνει τα πλεονεκτήματα του ενός, απέναντι στα θετικά του άλλου.

Γιατί το καλό με αυτή τη μάχη είναι πως δεν έχει αρνητικά, αλλά μόνο θετικά αποτελέσματα.
Για ποιον; Μα για εσένα που θα τα βάλεις .........

στο τραπέζι σου...

ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
1. Τα 100 γρ. πεπόνι έχουν μόλις 34 θερμίδες

2. Είναι από το φρούτα με το μεγαλύτερο ποσοστό νερού - 90%
1. Τα 100 γρ. καρπούζι έχουν ακόμη λιγότερες θερμίδες.
Μόλις 30!
2. Είναι ΤΟ φρούτο με την υψηλότερη περιεκτικότητα νερού - 94%

3. Είναι το φυσικό ελιξήριο για όμορφο δέρμα αφού η βιταμίνη C που περιέχει συμβάλλει μεταξύ άλλων στη σύνθεση του κολλαγόνου.

4. Μια φέτα πεπόνι θα σου δώσει ενέργεια και διάθεση για καλοκαιρινές εξορμήσεις, με τις βιταμίνες Β1 θειαμίνη και Β3 Νιασίνη να τονώνουν τον οργανισμό

3. Ένας καλός σύμμαχος για την υγεία τους δέρματος, ειδικά το καλοκαίρι που ταλαιπωρείται από τον ήλιο, αλλά και τα μάτια χάρη στη βιταμίνη Α.


4. Ενισχύει τον μεταβολισμό σου, αφού περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το λυκοπένιο που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

5. Συνδύασέ το με προσούτο
. Ιδανικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός αυτός εξισορροπεί την σχέση καλίου-νατρίου στον οργανισμό, εξουδετερώνοντας την αρνητική επίδραση από το αλάτι.

6. Το πεπόνι μειώνει την πίεση του αίματος και την χοληστερόλη και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

5. Δοκίμασε το με απολαυστική φέτα
. Δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.


6. Ο χυμός του καρπουζιού προκαλεί έντονη διούρηση και καθαρίζει το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και το πύον.

7. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή που μπορούν να βελτιώσουν ακόμη και την εικόνα της κυτταρίτιδας στο σώμα


7. Οι άφθονες φυτικές του ίνες θα συμπαρασύρουν το μεγάλο μέρος του λίπους από το στομάχι (πριν εκείνο αποθηκευτεί στο σώμα). Επιπλέον, βοηθούν τη λειτουργία του παχέος εντέρου και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

8. Συμβάλλει στην καλύτερη όραση και προστατεύει παράλληλα τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και από τα προϊόντα του



8. Συμβάλλει στη βελτίωση παθήσεων του ήπατος, σε κυστίτιδες, στην ουρική αρθρίτιδα και σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος
, ενώ με το συνδυασμό των πολύτιμων στοιχείων του απομακρύνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.


AND THE WINNER IS...
Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει νικητής. Ή μάλλον υπάρχει ένας... εσύ που αν δεν τα ξεχνάς και τα απολαμβάνεις συχνά τώρα το καλοκαίρι θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα σου, στο δέρμα αλλά και στην υγεία σου.

Κι αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσει η ποικιλία τότε το TLIFE σου προσφέρει μια σειρά από συνταγές με καρπούζι και πεπόνι για να βρίσκεις πάντα αφορμή να τα βάζεις στο πιάτο σου.

t-life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.