Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Νέα τεχνολογία του Mozilla καταργεί τον πονοκέφαλο των κωδικών πρόσβασης [ VIDEO ]

Με την τεχνολογία Browser ID που προωθεί το ίδρυμα Mozilla, οι πολυάριθμοι κωδικοί πρόσβασης που πρέπει σήμερα να θυμόμαστε μπορεί και να καταργηθούν: το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιβεβαιώσει μία και μόνη φορά ότι είναι ο κάτοχος μιας διεύθυνσης email. Από εκεί και πέρα, ο browser αναλαμβάνει να πιστοποιήσει την ταυτότητά του κάθε φορά που συνδέεται σε μια διαδικτυακή υπηρεσία.

Το Browser ID δεν υποστηρίζει μόνο τον .........

Firefox του ίδιου του Mozilla, αλλά και όλους τους υπόλοιπους δημοφιλείς browser (ΙΕ, Chrome, Safari).

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν σήμερα διάφορες ανάλογες λύσεις, όπως το Facebook Connect και το OpenID. To ίδρυμα Mozilla, όμως, θεωρεί ότι οι προτάσεις αυτές πάσχουν από κενά ασφάλειας που απειλούν την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Το Browser ID βασίζεται σε μια τεχνολογία που ονομάζεται Verified Email Protocol. Στην ουσία, το σύστημα πιστοποιεί ότι ο χρήστης του browser είναι ο ιδιοκτήτης ενός συγκεκριμένου λογαριασμού email και επομένως έχει το δικαίωμα να συνδεθεί σε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς που αντιστοιχούν σε αυτό το όνομα.

Η μετάδοση των δεδομένων ταυτοποίησης από τον browser στους δικτυακούς τόπους είναι κρυπτογραφημένη για λόγους ασφάλειας.

Το ίδρυμα Mozilla ελπίζει τώρα να καθιερώσει ως στάνταρτ το Browser ID σε συνεργασία με μεγάλους προορισμούς του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Google και το Facebook.

Οι προγραμματιστές μπορούν να μάθουν περισσότερα για το σύστημα στο browserid.org, ενώ μια επίδειξη της διαδικασίας σύνδεσης είναι διαθέσιμη στο myfavoritebeer.org



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.