Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Eξετάζεται η δημιουργία νέων φυλακών

Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης στην Αρκαδία ή τη Μεσσηνία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι .........

Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Καλαμάτας, ο μητροπολίτης Μαντινείας, καθώς και εκπρόσωποι του μητροπολίτη Μεσσηνίας και προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της περιοχής.

Τη σύσκεψη, που είχε ουσιαστικά διερευνητικό χαρακτήρα, παρακολουθούσαν αρκετοί εργαζόμενοι των φυλακών Τρίπολης, εκπρόσωπος των οποίων δεν έχει οριστεί στην επιτροπή, που έχει συστήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για να διερευνήσει τη χωροθέτηση των νέων φυλακών.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που θα γίνουν από την τοπική κοινωνία, γιατί, όπως είπε, αυτές αποτελούν για την περιφέρεια ένα πολύ σημαντικό σημείο. Υπογράμμισε δε, ότι «η πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι, ο χώρος που θα προταθεί να τις «φιλοξενήσει» να είναι κατά μήκος του οδικού άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι απόφαση του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου είναι η λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή του Γαρδικίου, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε ο μεγαλύτερος νομός σε πληθυσμό, έχουμε κρατούμενους στην αστυνομική διεύθυνση, όπου η κατάσταση είναι ντροπιαστική, κάτι πρέπει να γίνει. Ο δήμος Καλαμάτας έχει λάβει απόφαση για ίδρυση και λειτουργία καταστήματος κράτησης στον δήμο Καλαμάτας. Υπάρχει, ήδη, απόφαση από το τοπικό συμβούλιο Γαρδικίου, είναι ευθεία, στα 500 με 1.000 μέτρα από τον αυτοκινητόδρομο. Υπάρχει απόφαση τοπικού συμβουλίου Άριος, που είναι στον κόμβο Αρφαρών και υπάρχει διάθεση και από τη δημοτική κοινότητα Καλαμάτας, να δοθεί χώρος, μέσα στα όρια της πόλης».

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, δήλωσε: «Εμείς, ως δήμος Τρίπολης, διεκδικούμε το αυτονόητο, να αντικατασταθεί το υπάρχουν σωφρονιστικό κατάστημα, με νέο σύγχρονο, που θα προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες στους κρατούμενους και το προσωπικό», συμπληρώνοντας ότι «το υφιστάμενο κατάστημα έχει φτάσει στα όρια του. Πρόκειται για αποθήκη ανθρώπων. Εμείς θα θέσουμε συγκεκριμένη πρόταση, το αμέσως επόμενο διάστημα».

Ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, είπε ότι «είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό κι αν κρίνω από τις φυλακές της Τρίπολης, νιώθω ντροπή για το κατάντημα και την κατάσταση που παρουσιάζουν οι εδώ φυλακές. Διαπιστώνω την αθλιότητα της πραγματικότητας. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας χώρος ανθρώπινος και διορθωτικός, γιατί εκείνοι που πάνε στη φυλακή, δεν πάνε για να τους εκδικηθεί η κοινωνία, αλλά για να τους επαναφέρει στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κωστόγιαννης, υπογράμμισε πως «για κανέναν λόγο, οι φυλακές δεν πρέπει να φύγουν από την Τρίπολη», προσθέτοντας πως «η Τρίπολη έχει φυλακές και το νέο κατάστημα πρέπει να είναι εντός των γεωγραφικών ορίων του νέου δήμου Τρίπολης». Μάλιστα, πρότεινε και δύο σημεία, το ένα στο παλιό αυτοκινητοδρόμιο στα Αγιωργήτικα και το δεύτερο στο Αθήναιον.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας, σημείωσε: «Ξεκινάμε μία ευρεία διαβούλευση στον δήμο μας, ούτως ώστε οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης εντός τέτοιους καταστήματος, να είναι αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης, δεδομένου ότι ο δήμος Μεγαλόπολης είναι, πλέον, ένας κόμβος, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και διευκολύνει αρκετά της λειτουργία ενός τέτοιου καταστήματος».

Best TV

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς ξαναπροτείνουμε την δημιουργία φυλακών στα Φιλιατρά. Δεν μπορεί όλα να πηγαίνουν στην Καλαμάτα.
Σχετικά θέματα εδώ και εδώ

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ....

    ΕΜΕΙΣ ΣΚΥΛΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΕΘΕ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΚΦΩΝΗΤΕΣ...ΠΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΟ...ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΟΧΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.