Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Παπούλιας: "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν εισοδήματα"

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η χώρα και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, βρίσκονται στο επίκεντρο των μηνυμάτων των πολιτικών κομμάτων για τη φετινή, 37η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. "Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την ........

εθνική τραγωδία που βιώνει η Νορβηγία. Αλληλεγγύη προς τον νορβηγικό λαό και αποτροπιασμός για την αποκρουστική φονική επίθεση, που μας θυμίζει πόσο σκοτάδι μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη φύση και πού μπορεί να οδηγήσει η διαπαιδαγώγηση στο μίσος”, αναφέρει στην αρχή του μηνύματός του ο Pρόεδρος της Δημοκρατίας και συνεχίζει:

“Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Έγινε, με μεγάλη καθυστέρηση, ένα βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν θα πω πολλά για τις ευθύνες τις δικές μας και των ευρωπαϊκών ηγεσιών ή για όλα τα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν. Όχι γιατί δεν έχουν σημασία η κριτική, η αυτοκριτική και η ανάλυση αιτίων, αλλά επειδή μέσα στα πολλά καμιά φορά χάνονται όλα.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, τρεις μόνο παρατηρήσεις:

-Εθνικό διακύβευμα σήμερα είναι η εμπέδωση κανόνων οικονομικής δημοκρατίας. Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν ήδη κάνει περισσότερα από όσα τους αναλογούν για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν τα εισοδήματά τους. Είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες με βαρείς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού είτε αποτελούν κομμάτι της αφορολόγητης μεσαίας τάξης.

Δεν δέχομαι ότι είναι ανίκητη η παραοικονομία. Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή είναι η πλέον αντικοινωνική συμπεριφορά, δημιουργεί όρους διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, υπονομεύει το εθνικό μέλλον. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην καταπολέμηση αυτού του νοσηρού φαινομένου. Ας υποστηρίξουμε την ενεργοποίηση των διατάξεων για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με άρση τραπεζικού απορρήτου όταν διαπιστώνεται δυσαναλογία περιουσιακών στοιχειών και δηλωθέντων εισοδημάτων, με αποκάλυψη των σκοτεινών ατραπών μέσα από τις οποίες κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα.

-Κοινός μας εχθρός η ανεργία. Διαλύει ανθρώπους και ζωές. Παράγει κοινωνική δυστυχία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν εδώ ξένες επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εάν δεν κοπούν τα πολλά κεφάλια του τέρατος της γραφειοκρατίας και παρασιτικών μηχανισμών που καταπίνουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Διαφανείς και σύντομες διαδικασίες, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, φιλικότερη, καθαρή και ευέλικτη διοίκηση, για να ανοίξουν δουλειές. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη, στην αγροτική παραγωγή και στον τουρισμό -για να μη μείνουμε στο έλεος του αέναου δανεισμού.

-Η οικονομική κρίση έγινε κρίση πολιτική, κρίση θεσμών και κάποιοι επιδιώκουν να γίνει κρίση της ίδιας της δημοκρατίας. Ένας από τους μεγάλους κινδύνους σήμερα είναι η διέγερση αντανακλαστικών, φοβικών, μισαλλόδοξων, ακόμη και βίαιων, αντί του ορθού λόγου και της ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων. Ένα κράτος που λειτουργεί, ένα πολιτικό σύστημα με αυτοσεβασμό, τα αποτελέσματα στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη και ένα εθνικό σχέδιο με αρχή μέση και τέλος αποτρέπουν το εφιαλτικό ενδεχόμενο ανεξέλεγκτων κοινωνικών εντάσεων.

Αναγνωρίζω τη θλίψη σας για τη δοκιμασία που περνά η πατρίδα μας. Αναγνωρίζω την απογοήτευσή σας, συμμερίζομαι τις αγωνίες σας. Σας καλώ, σας παρακαλώ, να μιλάτε περισσότερο, να παρεμβαίνετε, να μην αφήνετε όλο το δημόσιο χώρο σε όσους μιλούν πολύ χωρίς λόγο ή για δικούς τους λόγους”.

Γ. Παπανδρέου: "Η φετινή επέτειος μας βρίσκει σε κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας"

“Η φετινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μας βρίσκει σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας. Η διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με δικές μας χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες καθώς και επιζήμιες πολιτικές και πρακτικές των προηγούμενων ετών, έφεραν τη χώρα μας αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή που έζησε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, την απειλή της χρεοκοπίας”, σημειώνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, τους τελευταίους 21 μήνες, “όλοι μαζί αγωνιζόμαστε σκληρά για να βγούμε από την κρίση αλλά και για να ανατρέψουμε τις παθογένειες και τις αδυναμίες που μας έφεραν εδώ: Για να αποκαταστήσουμε την αυτονομία μας, την αξιοπρέπεια μας και πάνω από όλα τις προοπτικές για το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών”.

“Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Και ήδη ο αγώνας μας έχει αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Βήμα-βήμα ανακτούμε και πάλι την αξιοπιστία μας, την ισχύ μας και την αυτονομία μας, για να απαλλαγούμε από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις”, συμπληρώνει ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνει, δε, ότι τώρα, είναι η ώρα να δημιουργήσουμε και μία ακόμα πιο ισχυρή και ουσιαστική δημοκρατία στη χώρα μας, ενώ παρατηρεί ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά προχωράμε.

“Είμαι βέβαιος, καταλήγει, πως η συλλογική μας προσπάθεια, θα μας οδηγήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο ουσιαστικής δημοκρατίας που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”, καταλήγει στο μήνυμά του.

Α. Σαμαράς: “Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονας το εθνικό συμφέρον”

“Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον”, τονίζει στο μήνυμά του για την 37η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

“Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης” και “δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση”, προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

ΚΚΕ: “Ταξική και υποκριτική” η Δημοκρατία μετά τη Δικτατορία

“Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974 είναι ταξική και υποκριτική” σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

“Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι σάπιο μέχρι το μεδούλι, δε γιατρεύεται, μόνο ανατρέπεται. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η συσπείρωση και η συμμαχία του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δική του εξουσία”.

ΛΑΟΣ: “Η μεγάλη ελπίδα μετετράπη σε παρωδία”

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης σημείωσε ότι “η μεγάλη ελπίδα, η μεγάλη προσδοκία και το μεγάλο όραμα της μεταπολίτευσης, μετά από 37 χρόνια, μετετράπη -από λάθη, ολιγωρίες, παραλήψεις και παραπτώματα- σε παρωδία”.

“Ήλθε η ώρα λοιπόν για μια Νέα Μεταπολίτευση που θα διορθώσει τα συσσωρευμένα λάθη αυτών των 37 ετών”, κατέληξε.

ΣΥΝ: “Σήμερα είναι η στιγμή να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική”

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ συνδέει τη φετινή επέτειο με την -λόγω Mνημονίου και μεσοπρόθεσμου προγράμματος- ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας.

“Σήμερα είναι η στιγμή για να δυναμώσουμε τις φωνές μας, να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική, να επαναφέρουμε στο προσκήνιο μια για πάντα την κοινωνία, να ενώσουμε τις φωνές μας με τους λαούς σε όλη την Ευρώπη για μια κοινωνία δίκαιη, ειρηνική, δημοκρατική και σοσιαλιστική”, σημειώνει η ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Ντ. Μπακογιάννη: “Η κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση του κράτους”

“Δύο είναι τα μεγάλα διδάγματα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε κατά την εφετεινή 37η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας: Πρώτον, ότι, όπως η τυραννία καταρρέει επειδή αγνοεί τον λαό, έτσι και η δημοκρατία παρακμάζει όταν υπηρετεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τον κρατισμό.

Δεύτερον, ότι την (σωτήρια) εξωτερική αρωγή, που συνοδεύεται αναπόφευκτα όμως και από εξάρτηση, πάντοτε, από το Ναυαρίνο μέχρι το Μνημόνιο, την κατέστησαν αναγκαία τα δικά μας λάθη και οι εσωτερικές μας έριδες”, σημειώνει στο μήνυμά της η κα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, ευχήθηκε “η πολύπλευρη αυτή κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους και ιδίως της κοινωνίας όπως, 37 χρόνια πριν, μια άλλη, εθνική κρίση οδήγησε -με μέγα αναμφιβόλως εθνικό τίμημα- στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι θυσίες που κάνει τώρα ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να πάνε χαμένες”.

Οικολόγοι Πράσινοι: “Δύσκολη γιορτή η φετινή”

Για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε ότι “Η φετινή επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι μια δύσκολη γιορτή.

Η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται στη χειρότερή της κρίση, ταλανιζόμενη από τις βουλές της "δημοκρατίας των αγορών", τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών. Σ' αυτό το ζοφερό τοπίο, η κρίση του πολιτικού συστήματος δεν πρέπει να γίνει κρίση της δημοκρατίας”.

5 σχόλια:

  1. Ανέκδοτο της ημέρας... Ποιά ώρα ήρθε;
    Κάρολος Παπούλιας:"Ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι κρύβουν εισοδήματα" ......... Τα ακούει αυτά η κόρη του Τζοχατζόπουλου η αρχιτεκτόνισα που απέκρυψε κάποια χρηματάκια από την κατασκευή πολυτελούς οικίματος; Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή βρίσκεται η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, και η για πολλά χρόνια στενή της συνεργάτιδα, γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Μαρία Καλτσά, λόγω μη καταβολής των... απαιτούμενων φόρων κατά την κατασκευή και πώληση πολυτελούς οικοδομής στην Καλλιθέα. http://volospress.blogspot.com/2011/07/blog-post_2507.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΔΡΕ,
    ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ,κ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ,
    ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ ΟΤΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ,ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι...Δανειστές!
    Μιλάει και ο Δανειστής του κ*λόσπιτου του Ανδρέα!
    Έλεος ρε παιδιά!
    Είναι ντροπή του να είναι ακόμα Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν μόνο αυτός έχει ακούσει κατά την συναυλία για τους λαθρομετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ, Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ.
    Ποτέ ο Ελληνικός λαός δεν έχει εκφραστεί έτσι για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
    Ε, γι αυτόν εκφράστηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΓΗΚΕ Η ΓΛΑΣΤΡΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ.
    ΑΝΕΞΟΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    ΡΕ
    ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΗΣΕ?ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΝΤΕ ΟΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΞΕΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι τώρα πραγματικά ήταν άψογος σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
    Από την ημέρα όμως που ο Υπ.Οικ.Κος Βενιζέλος τον εξαίρεσε από κάποις ΜΕΓΑΛΕΣ και καλά κρατήσεις που ΘΑ γίνουν στους εθνοπατέρες και λοιπούς συγγενείς και δεν αντέδρασε ΄τότε ας τα κρατήσουν από την μάνα μου που παίρνει 350
    ευρω τον μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.