Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Κέντρο Υγείας - βραχεία το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Σύμφωνα με την «Πρόταση λειτουργικών αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

Τύμπανα πολέμου άρχισαν να ηχούν από χθες στην Κυπαρισσία μετά τη δημοσιοποίηση της «Πρότασης λειτουργικών αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των διοικητών Υ.Πε. και του ΚΕΣΥΠΕ.

Σύμφωνα με αυτή, προτείνεται ουσιαστικά η............

κατάργηση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας – νοσοκομειακή μονάδα βραχείας νοσηλείας. Μετά και από αυτό αναμένονται από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και συλλόγους, αλλά και τους πολίτες δυναμικές και μαζικές αντιδράσεις, για την αποτροπή μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΘΑΡΡΟΥΣ» ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ…………………… την οποία και ευχαριστούμε για την παραχώρηση.

Καταργούν το Νοσοκομείο και το κάνουν Κ.Υ. – νοσοκομειακή μονάδα βραχείας νοσηλείας;

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Τύμπανα πολέμου άρχισαν να ηχούν από χθες στην Κυπαρισσία, μετά τη δημοσιοποίηση της «Πρότασης λειτουργικών Αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των διοικητών Υ.Πε. και του ΚΕΣΥΠΕ. Σύμφωνα με αυτή, στην «Εξέταση Μετατροπής χρήσης Νοσοκομείων – Κ.Υ. για την 5η Δ.Υ.Πε. προτείνεται: «Καμία μετατροπή, αλλά ανάπτυξη των Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης και Καρύστου σε νέα μορφή ΚΥ-νοσοκομειακών μονάδων βραχείας νοσηλείας», ενώ για την 6η Δ.Υ.Πε. (Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας) προτείνεται: «Γ.Ν.-Κ.Υ. Κρεστένων, και ανάλογη με ανωτέρω ανάπτυξη όλων των Γ.Ν. – Κ.Υ. (Ληξούρι, Καλάβρυτα, Μολάοι, Κυπαρισσία)». Δηλαδή, προτείνεται ουσιαστικά η κατάργηση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία και μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας – νοσοκομειακή μονάδα βραχείας νοσηλείας. Μετά και από αυτό αναμένονται από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και συλλόγους, αλλά και τους πολίτες δυναμικές και μαζικές αντιδράσεις για την αποτροπή μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.