Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Ο Σωτήρης Σαρδέλης για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας.

Υπηρετώ στο ΓΝ ΚΥ Κυπαρισσίας εικοσιπέντε χρόνια και είμαι διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής.
Διαβάζοντας προσεκτικά στο διαδίκτυο τις προτάσεις του τεχνοκράτη υγείας κ. Λιαρόπουλου που βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλα τα ΓΝ - ΚΥ της Ελλάδος και προτείνει την μετατροπή τους σε ΚΥ - μονάδες βραχείας νοσηλείας με απότερω στόχο την εξοικονόμηση πόρων έχω να παρατηρήσω και να προτείνω τα ακόλουθα.

Εννοείται ότι στοιχειώδης επιβεβαίωση του όρου διαβούλευσης είναι η ανάγνωση της πρότασης.
Παρατηρώ εάν και λέει ότι έλαβε υπόψιν τις αποστάσεις το νοσοκομείο Κυπαρισσίας απέχει τουλάχιστον 65χιλ από την Καλαμάτα.
Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν έλαβε υπόψιν τις ......

αποστάσεις. Κατά την γνώμη μου προτού εφαρμόσεις μια καινοτομία τουλάχιστον στο χώρο της υγείας δουλεύεις πιλοτικά την καινοτομία για τουλάχιστον ένα χρόνο για να αντλήσεις τα αναγκαία συμπεράσματα.
Εδώ έχουμε τελεσίγραφο [λαϊκά].

Προτάσεις: Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δαπανά 8.000.000 ευρώ το χρόνο εκ των οποίων 4.000.000 για μισθούς και 4.000.000 λειτουργικά έξοδα.
Εισπράττει 4.000.000 από νοσήλεια και εισιτήρια εξέτασης στα εξωτερικά ιατρεία.
Αρα είμαστε μείον 4.000.000 ευρω.

Το έλλειμμα αυτό μπορεί να καλυφθεί με κέρδη που θα προκύψουν:
α] εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
β] αύξηση στην τιμή κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων
γ] ο κόσμος είναι πρόθυμος να πληρώσει νοσοκομειακόσημο 100ευρω τον χρόνο διότι θα ξέρει ότι αυτό θα πηγαίνει στο νοσοκομείο και πουθενά αλλού, εάν αυτό θα εισπράττεται μεσώ λογαριασμού νερού ή ΔΕΗ.
Είναι εύκολο να το φτιάξουμε
δ] σε απόσταση 35χιλ έχουμε την μεγάλη τουριστική μονάδα Costa Nauarino.
Πιστεύω ότι η ύπαρξη του νοσοκομείου μας είναι ζητούμενο για τον τουρίστα.

Πριν τρεις ημέρες άρχισε την λειτουργία του υποσταθμός του ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 15χιλ μακριά από το νοσοκομείο μας με 6μελη στελέχωση από διασώστες.
Μπραβο σας! Αλλα αλίμονο σας εάν είναι η πρώτη ένδειξη για να μεταφέρεται ο κόσμος στην Καλαμάτα. Και τώρα θα σας μιλήσω λίγο συναισθηματικά και επιτρέψτε μου την φράση προφητικά.

Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι δωρεά συμπατριώτη μας κ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 1946 ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΤΕ...... 2011 ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ??????
Λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού δωρεά, εκσυγχρονίστηκαν τα χειρουργεία δωρεά, κινείται ασθενοφόρο δωρεά!!!!!
Και να σου πω την τελευταία πρώτη κύριε Λιαρόπουλε, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί κύριε Λιαρόπουλε και κύριε υπουργέ. Όταν αρρωστήσω εγώ, ο πάτερα μου, το παιδί μου και αυτό θα συμβεί σε κάθε συμπατριώτη μου, θέλουμε να νοσηλευτούμε και να κλείσουμε τα μάτια μας ΕΔΩ στον τόπο μας.
Και το προφητικό: Μπορείτε να φαντασθείτε να συρρέουν όλα τα περιστατικά από τροχαία, πνευμονίες, εγκεφαλικά στην Καλαμάτα ή στην Τρίπολη!!
Χαμός!!

Αλλά εσείς κύριε Λιαρόπουλε που να το αντιληφθείτε??? Σε 10 λεπτά θα σας μεταφέρουν στην λουξ κλινική με τους καλύτερους γιατρούς.
Εξ άλλου δεν θα δυσκολευτείτε να πληρώσετε.
Έμαθα 5.000.000 ευρώ ήταν η αμοιβή σας για την οικονομοποίηση του ΕΣΥ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣΗΜΟ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

– ΥΓ: Η μεταφορά των ασθενών στην Καλαμάτα ή Τρίπολη θα κοστίζει πολλαπλάσια από ότι η θεραπεία τους εδώ, συν τα έξοδα των συνοδών.
Επιπλέον θα εξαφανιστούν οι δωρεές των συμπολιτών μας που τόσο βοήθησαν στην ύπαρξη του νοσοκομείου μας.

Κυπαρισσία 6/7/11

Σαρδέλης Σωτήρης
Παιδίατρος

4 σχόλια:

  1. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΡΕ ΣΕΙΣ; ΟΤΙ ο κόσμος είναι πρόθυμος να πληρώσει νοσοκομειακόσημο 100ευρω τον χρόνο διότι θα ξέρει ότι αυτό θα πηγαίνει στο νοσοκομείο και πουθενά αλλού, εάν αυτό θα εισπράττεται μεσώ λογαριασμού νερού ή ΔΕΗ.

    ΓΙΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΡΕ ΘΕΙΟ;
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 100 ΕΥΡΩ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ;
    ΓΙΑ ΚΟΥΝΑ ΡΕ ΘΕΙΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΦΡΑΠΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ;
    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τα λέει ο Κ.Σαρδέλης, Καλυτερα 100 το χρονο παρά 100 στον τάφο,για βαλε ρε φιλε να χρειστεις να πας 2 φορές καλαματα να τα δεις τα 100. Και βασικα αυτό δεν ήταν το ζουμί της υπόθεσης και δεν κατάλαβα γιατί κόλλησες εκεί αγαπητέ 6¨07. Εαν πάθεις κάτι που θα πας καλαμάτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νοσοκομειακόσημο 100ευρω??????????
    Και πού να σφίξουν οι ζέστες Σωτήρη......
    Ακου το νταβατζιλίκι να μας το βάλουν στην ΔΕΗ.
    Δεν πας καλα άνθρωπε μου. Χάνεις λάδια....
    Ορίστε ρε ο Σωτήρης Σαρδέλης.
    Πάει στο νοσοκομείο στις 9:30, φεύγεις στην 1 το μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα ρε μεγαλε 100 ευρω το χρονο ειναι 8.3 ευρώ το μήνα για την υγεία σου και σου φαινονται πολλα??????ξερεις τι εστί Κέντρο υγεία 2-3 παθολόγοι και τέλος!αμά δεν είχαμε για παράδειγμα αναισθησιολόγο το κοριτσάκι με το ανεύρισμα προ μηνών θα μας είχε αφήσει χρόνους. Αλλά τι να πώ ακρίβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.