Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Που θα πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις οργανισμών, τι λέει η τροπολογία

Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ψήφιση του νόμου, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τους οργανισμούς που καταργούνται, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν.

Αυτοδίκαιη μεταφορά σε κενές οργανικές ή ...........

προσωποπαγείς θέσεις σε υπουργεία ή στα νέα νομικά πρόσωπα που θα δημιουργηθούν προβλέπεται -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Εθνους”- για τους υπάλληλους των 27 υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων που θα περιλαμβάνονται σε τροπολογία του πολυνομοσχεδίου που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Χωρίς απολύσεις και “εργασιακή εφεδρεία”, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα εισηγηθεί την κατάργηση 10 δημόσιων οργανισμών και τη συγχώνευση άλλων 17, προβλέποντας τη μετακίνηση του υπάρχοντος προσωπικού εντός 15 ημερών από την ψήφιση του νόμου, είτε στα υπουργεία που εποπτεύουν τα νομικά πρόσωπα, είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν, με το ίδιο μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.

Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε κενές οργανικές θέσεις και αν δεν υφίστανται στον οργανισμό του φορέα θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και βαθμού με τη θέση που υπηρετούσαν. Αναλυτικά στην τροπολογία προβλέπεται η μεταφορά προσωπικού από τους καταργούμενους φορείς:

Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Οι αρμοδιότητές του θα μεταφερθούν στην Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

* Ν.Π.Ι.Δ. “Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας”. Οι υπάλληλοι μεταφέρονται στο εποπτεύον υπουργείο Παιδείας.
* Ν.Π.Δ.Δ. “Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων” και έδρα τα Βίλια Αττικής. Οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
* Σταθμός Ελέγχου Κάπρων. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
* Ν.Π.Ι.Δ με την επωνυμία “Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού”. Το προσωπικό μετακινείται στο υπουργείο Πολιτισμού
* Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία “Εργο Πολιτών” που εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού όπου θα μετακινηθεί το προσωπικό.
* Το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία” και με έδρα το Μαρκόπουλο Αττικής θα μεταφερθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.
* Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου που εποπτεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι υπάλληλοι του θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης προβλέπεται η λύση και εκκαθάριση:

* Του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα μεταφερθούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
* Της Ανώνυμης Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων, όπου το προσωπικό και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στον ΕΦΕΤ Α.Ε.

Το προσωπικό των φορέων ή υπηρεσιών που συγχωνεύονται μεταφέρεται σε κενές οργανικές ή σε προσωποπαγείς θέσεις στους φορείς που τα απορροφούν.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι το μόνιμο προσωπικό θα μετακινηθεί από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού (ΟΑΣΠ), από το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά, από το Εθνικό Αθλητικό και Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Επίσης προβλέπεται η μεταφορά προσωπικού από το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης και από το αυτοτελές τμήμα της Οπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Από τη συγχώνευση δύο ανωνύμων εταιρειών θα μετακινηθούν υπάλληλοι από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και από την εταιρεία Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ, στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

Συγχωνεύσεις
Τρία νέα νομικά πρόσωπα στη θέση των 9 οργανισμών


Καταργούνται 9 φορείς και από τη συγχώνευσή τους δημιουργούνται 3 νέα νομικά πρόσωπα όπου θα απορροφήσουν το προσωπικό των καταργούμενων νομικών προσώπων, σύμφωνα με την τροπολογία για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η συγχώνευση των φορέων:

* Ο Οργανισμός Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, ο Οργανισμός Διαχείρισης του Ελαιώνα και ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Ποταμού Κηφισού θα μετεξελιχθούν σε ένα νέο ΝΠΙΔ που θα απορροφήσει το σύνολο του προσωπικού των συγχωνευόμενων οργανισμών. Ο νέος φορέας θα μπορεί να αναλάβει και αρμοδιότητες για άλλες περιοχές πρασίνου, πάρκα ή άλση υπερτοπικής σημασίας που ανήκουν στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής.

* Το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο, το Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη θα συγχωνευτούν σε ένα νέο ΝΠΔΔ. Το σύνολο των υπαλλήλων θα μεταφερθούν στον νέο οργανισμό.
* Τέλος, προβλέπεται η συγχώνευση των ανωνύμων εταιρειών: Τεχνολογική Ανάπτυξη Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών (ΕΚΕΠΥ Α.Ε.), Βιομηχανική Ερευνας και Τεχνολογική Ανάπτυξης Μετάλλων (Ε.Β.Ε.Τ.Α.Μ. Α.Ε.) και Τεχνολογική Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ενδυσης και Ινών (ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ) σε μία νέα Ανώνυμη Εταιρεία όπου θα απασχολήσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού των καταργούμενων εταιρειών.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών ή φορέων, καθώς και των υπό λύση και εκκαθάριση ανωνύμων εταιρειών και οι συμβασιούχοι έργου θα απολύονται μετά την οριστική κατάργηση των νομικών προσώπων που απασχολούνται. Το προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν πρέπει να αποδεχτούν τη μετακίνησή τους εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς, αλλιώς θα απολύονται χωρίς αποζημίωση.

Καθαρίστριες σχολείων
Απασχόληση στους δήμους για την περίοδο του καλοκαιριού


Οριστικό τέλος στις άδειες που λάμβαναν οι καθαρίστριες των σχολείων για όσο χρονικό διάστημα ήταν κλειστές οι σχολικές αίθουσες, ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Με έγγραφο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Δ. Στεφάνου, γνωστοποιεί ότι οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων για το διάστημα που δεν λειτουργούν τα σχολεία, απασχολούνται στον καθαρισμό υπηρεσιών του δήμου και των νομικών του προσώπων. Σημειώνει επίσης ότι εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς οι καθαρίστριες σχολικών μονάδων πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές μονάδες όπου υπηρετούν την 25η Αυγούστου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι με τον “Καλλικράτη” περίπου 5.500 καθαρίστριες με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετατάχθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στους δήμους όπου ανήκουν τα σχολεία στα οποία εργάζονται. Αυτόματα απώλεσαν τα προνόμια που τους παρείχε το προηγούμενο καθεστώς όπου δεν εργάζονταν όλο το χρονικό διάστημα που τα σχολεία έμεναν κλειστά και οφείλουν να λαμβάνουν την κανονική άδεια όπως και το υπόλοιπο προσωπικό των δήμων.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.