Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σύμφωνα με την τελική πρόταση λειτουργικών αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ που δημοσιοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2011 στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Υγείας, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που καλύπτει μεγάλο μέρος των δαπανών του από κληροδοτήματα και δωρεές, άλλαζε μορφή και θα λειτουργούσε υπό κοινή διοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας και αναπληρωτή Διοικητή στην Κυπαρισσία.

Η παραπάνω πρόταση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες στους τοπικούς φορείς, στους εργαζόμενους και στους κατοίκους της Δυτικής Μεσσηνίας, καθώς θεωρήθηκε ως υποβάθμισή του και, ακόμη χειρότερο, ότι υπέκρυπτε ίσως τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

Οι τοπικοί φορείς, οι επαγγελματίες και οι πολίτες .........

γενικότερα, διαμαρτύρονται ιδιαίτερα γιατί δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί τους, καμιά συνεννόηση, καμιά προειδοποίηση και δεν εκτιμήθηκε σωστά η πραγματική κατάσταση των αναγκών της παραπάνω αναπτυσσόμενης περιοχής, αλλά εντελώς αιφνιδιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρείται η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας... Οι παραπάνω φορείς επισημαίνουν, ευλόγως, επίσης με έμφαση ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο για το πώς προτίθεται να λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο μέλλον και είναι βέβαιο ότι η όποια υποβάθμισή του θα είναι άδικη, θα προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και θα οδηγήσει την περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας σε μεγαλύτερο μαρασμό.
Για αυτό το Υπουργείο πρέπει να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν θα υποβαθμιστεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, έτσι ώστε να δοθεί καταλυτική απάντηση και στην υφέρπουσα φημολογία για υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

1. Ποια είναι τελικά η απόφαση του Υπουργείου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας;

2. Θα συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, που είναι απαίτηση όλων των φορέων και κατοίκων της περιοχής;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν αποκαλέσει τον Ελληνικό λαό ανά καιρούς "τεμπέληδες, κοπρίτες και διεφθαρμένους".
    Επειδή κι εσείς είστε μέρος του Ελληνικού λαού, για πείτε μου Μεσσήνιοι Βουλευτές "τεμπέληδες, κοπρίτες και διεφθαρμένοι", το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, πριν τα ψηφίσετε τα διαβάσατε?
    Ο Γιούνγκερ μιλά για ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
    Έχετε να σχολιάσετε και να απαντήσετε επ' αυτού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.