Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Την πρόθεση σύστασης Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

Την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προχωρήσει στην "Σύσταση Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού" ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που είχε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με δημάρχους από όλη την Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης της Αχαΐας και της Ηλείας, εκπροσώπους των επιμελητηρίων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Τατούλης στην τοποθέτησή του ...........

επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη συντονισμού των επιμέρους δραστηριοτήτων όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ιδιαίτερο βάρος, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να δοθεί στη στήριξη της πρωτοβουλίας, η οποία όμως θα πρέπει να διαπνέεται από συλλογικό πνεύμα, προκειμένου να μην οδηγήσει σε σύγχυση και να μην κατακερματιστεί, αλλά αντίθετα να αναπτύξει δυναμική τέτοια που θα δώσει ουσιαστική ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Στόχος, σύμφωνα με τον κ Τατούλη, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name της Πελοποννήσου.

Για το σκοπό αυτό, τόνισε ο Περιφερειάρχης, αφού ληφθούν υπόψη τα αντίστοιχα πετυχημένα μοντέλα της Βαρκελώνης, της Τοσκάνης, της Βιέννης, του Αμβούργου, πρόταση της Περιφέρειας είναι να συσταθεί μια δικτύωση αστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κατά την πρόβλεψη του Καλλικράτη, με ειδικό σκοπό τη συγκροτημένα στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Σε αυτό θα συμμετέχουν υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου, και όχι μόνο της Περιφέρειας, καθώς η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο γεωγραφικά χώρο, παρά την άστοχη διοικητική διαίρεσή του Καλλικράτη. Άλλωστε η παρουσία και το έντονο ενδιαφέρον των Δήμων της Αχαΐας και της Ηλείας για τη σύσταση του Οργανισμού, αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη συνολικής διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι ενεργό και καθοριστικό ρόλο έχουν και τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων, όπως και πολλοί άλλοι φορείς.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι μπορεί η πρωτοβουλία να ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντούτοις η λειτουργία του θα είναι αυτοτελής, χωρίς παρεμβάσεις, ενώ κάλεσε όλους να επωφεληθούν της συγκυρίας και να μετατρέψουν τη σημερινή κρίση σε ευκαιρία, με πνεύμα προσαρμοστικότητας και νεωτερικότητας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται η Ευρωπαία Επίτροπος, κα Χούμπνερ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με σκοπό η Ευρώπη να μας εκλαμβάνει ως σημαντική οντότητα στον Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.