Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Νάντια σε Κουτρουμάνη: «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να ενισχύσει τόσο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων»

Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της οποίας είναι Αντιπρόεδρος, με θέμα τις οφειλές στο ασφαλιστικό σύστημα και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η κα. Γιαννακοπούλου, στην παρέμβασή ...........

της παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη πρότεινε τη μείωση του κόστους του ενσήμου αλλά και κατ’ επέκταση των ασφαλιστικών εισφορών των υπόλοιπων ταμείων, έχοντας βέβαια πάντα ως βασική προϋπόθεση τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι με αυτόν τον τρόπο:

α) οι επιχειρήσεις, αλλά και οι ασφαλισμένοι θα αντεπεξέρχονται πιο εύκολα στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο κρίσεως,

β) οι ασφαλισμένοι θα είναι συνεπέστεροι ενισχύοντας τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων,

γ) θα μειωθεί το κόστος εργασίας, χωρίς να μειωθεί το καθαρό εισόδημα του εργαζόμενου και

δ) θα καταπολεμηθεί η ανεργία που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και εντείνεται όλο και περισσότερο με την ύφεση.

Συγκεκριμένα, η Μεσσήνια βουλευτής ζήτησε τη διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης για την εξέταση της αποτελεσματικότητας της παραπάνω πρότασης και, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «βεβαίως, υπάρχουν και οι κατ' επάγγελμα και καθ’ έξιν εισφοροφυγάδες, αλλά θεωρώ ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των εργαζομένων και των εργοδοτών, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θέλουν να είναι συνεπείς και θέλουν να πληρώνουν. Μήπως πρέπει, λοιπόν, να τους βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση; Μήπως αυτό θα μπορούσε να είναι μια λύση;»

Στη συνέχεια της επιχειρηματολογίας της, η κα. Γιαννακοπούλου παρέθεσε μια εικόνα σχετικά με την έκταση που λαμβάνει το πρόβλημα, παραθέτοντας το εξής φαινόμενο: «Μήπως οι ασφαλιστικές εισφορές, ειδικά σε αυτές τις κρίσεις, είναι δυσανάλογες και δυσβάσταχτες, έτσι, όπως είναι; Ξέρετε που οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε στο εξής: Δεν πληρώνονται οι εισφορές, επιβάλουμε πρόστιμα, τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν και μετά καταλήγουμε να σωρεύονται τεράστια ποσά, τα οποία είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες δεν μπορούν να εισπραχθούν και μετά αναγκαζόμαστε να συζητάμε τη διαγραφή τους, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο… Είναι ένας φαύλος κύκλος… Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με ρηξικέλευθες αποφάσεις!»

Στην απάντηση του, ο Υπουργός Εργασίας δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση το γεγονός ότι «θα πληρώνουν όλοι», κάτι στο οποίο συμφώνησε και η κα. Γιαννακοπούλου. Μάλιστα, ανέφερε ότι η μείωση μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ποσοστό 25%, ωστόσο επανέλαβε ότι η ασφαλιστική συνείδηση είναι προϋπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, εάν δηλαδή, δεν μπει μια τάξη και εάν δεν καταφέρουμε να δημιουργηθεί μια ασφαλιστική συνείδηση πιο ενισχυμένη, για να πούμε ότι στηρίζουμε τα ταμεία και με τις δικές μας εισφορές, ασφαλώς, δεν θα έχουμε προοπτική να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες είναι μεγάλες γι’ αυτούς που πληρώνουν. Πράγματι, το γεγονός ότι στο μισθό σήμερα αντιστοιχεί 44,5%, η εισφορά είναι πολύ μεγάλο ποσό και μια πολύ μεγάλη βάση. Μπορούν να μειωθούν, εάν δει κανείς τα στοιχεία στην περίπτωση που καταφέρναμε - σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε - να έχουμε την ίδια συμπεριφορά, όπως υπάρχει σε άλλες χώρες, όπου δεν διανοούνται να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Τότε, θα μπορούσαν, προοπτικά, οι ασφαλιστικές εισφορές να μειωθούν μέχρι και 25%».

26 σχόλια:

  1. καλα ρε παιδια αυτη την εχετε χρεωθει??????????
    ελεως....και δετιο τυπου να σας στελνει αφηστε λιγο να περιμενει,δεν εχασε η βενετια βελονι .....την βαρεθηκαμε,,,,
    εκτος εαν πλερωνει για να κανει τη λεζαντα της,, τοτε καλα κανετε,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι αδερφέ. Δεν πληρώνει μια. Δελτίο τύπου μας έστειλαν από το γραφείο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΙΓΚΕΚΡΗΜΕΝΟ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΙΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΤΥΧΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΟΣ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ TON 6.04...ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κα δραστήρια ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ας ασχοληθεί με τα προβλήματα της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Το λάδι έχει φτάσει 2ευρώ τι κάνει γι'αυτό; Με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες; Για το νέο νομοσχέδιο στην παιδεία τι έχει να πει η κα Γιαννακοπούλου; Για το ΚΕΔΒ Καλαμάτας το οποίο κλείνει τι κάνει η δραστήρια Νάντια; Για τους ιδιοκτήτες ταξί έιναι υπέρ του πληθυσμιακού κριτηρίου ή απλά μένει στις ερωτήσεις στην Βουλή; Πολιτικές θέσεις και αγωνιστικές πράξεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Κατά βάση το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση υπήρξε δημαγωγικό.

    Είπε ότι υπάρχουν λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν… Έκανε άλλα, ηρνείτο κάθε συζήτηση για διαρθρωτική αλλαγή. Ήταν ένα κόμμα κατά βάση του «όχι»
    ΛΟΜΒΡΕΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λλο βαρεθηκα -αλλο το με πειραζει φιλε 7.50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια δραστήρια Βουλευτής με ανορθόγραφους υποστηρικτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει καταντήσει γελοίο για την πολιτική να διαφημίζεις τον άντρα σου επειδή είναι ηθοποίος για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Να ευχηθώ περαστικά στην Νάντια που πάσχει από κατάθλιψη όπως είπε ο άντρας της σε συνέντευξη. Στο παρελθόν ο πατέρας είχε υποστηρίζει τον αρχηγό της ΝΔ ψυχολογικά όταν τον είχα διώξει από την ΝΔ και έριξε την κυβέρνηση. Ελπίζω να σας βοηθήσει και εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νάντια πες στον Πατέρα σου ότι μεγάλωσες είσαι αυτόνομη δε χρειάζεσαι την στήριξη του δεξιού αρχηγού που είναι φιλαράκια από τα παλιά που τον έκανε βόλτες σε πάρκα όταν πέρναγε από την δυσκολότερη φάση της ζωής του ... και τέλος δε χρειάζεται να πάρει τα αναδρομικά απο την βουλευτική αποζημίωση.... http://radio936.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://press-gr.blogspot.com/2007/07/blog-post_7207.html
    Διόρισαν από το παράθυρο...
    ...υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στην Αγροτική Τράπεζα; Τσάμπα οι περίπατοι του μπαμπά με τον αρχηγό που πέρναγε δύσκολες στιγμές με τα την έξοδο του από κυβέρνηση και κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΖΗΣΕ ΜΑΙ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΥΦΙΛΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ......ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Και πληρωνουμε της εισφορες τοτε θα τησ μειωσουμε.
    κ. γιανακοπουλου σας εχω στειλει ενα e-mail 20 μερες τωρα και απαντηση δεν ελαβα ακομα.....γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TH ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ...ΜΠΡΑΒΟ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΝΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ....Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μια ζωη κομπλεξικοι και μονοχνωτοι έλληνες κακομοίρηδες..κομπλάρουμε όταν ένας συνάνθρωπος μας κάνει λαμπρές σπουδές και πάει μπροστά. εσείς οι ίδιοι που αναφέρεστε στις λαμπρές σπουδές της ειρωνικά θα έπρεπε να ξέρετε πως έτσι μπήκε και στην τράπεζα ακριβώς επειδή είχε λαμπρές σπουδές κι είχε το δικαίωμα να συμμετέχει όπως και όλου του κόσμου τα παιδιά.. ανοίγετε όμως ένα τεράστιο στόμα που βωμολοχεί και μιλάτε μόνο για να μιλάτε..ακόμα και το ότι ο σύζυγός της είναι νέος και ηθοποιός σας ενοχλεί.ας παντρευόταν αυτόν που θα θέλατε εσείς κι ακόμα καλύτερα ας αγαπούσε αυτόν που εσάς θα βόλευε..εύχομαι σε σας που γράφετε συνεχώς όλα αυτά για ένα νέο άνθρωπο που προσπαθεί σε πολύ δύσκολα χρόνια για όλους, στην πορτεία να λάβετε αυτό που σας αξίζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι αυτοδημιούργητοι αξίζουν ανταμοιβή....και την είδαμε στο κάστρο της Καλαμάτας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με τις λαμπρές σπουδές και με τον κύκλο δράσεων στην ΑΘΗΝΑ θα μπορούσε να εκπροσωπήσει επάξια μια περιφέρεια της Αθήνας. Στην Μεσσηνία είμαστε αγρότες και βιοπαλαιστές.....Το λάδι 2ευρώ νάντια...πεθαίνουμε κάνε κάτι γιατί κατάγεσαι από το φτιωχό χωριό της Μεσσηνίας αλλά οι καφέδες στο Κολωνάκι καλά κρατούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υβρίζετε τους Έλληνες ως κομπλεξικούς; Μια ζωή κομπλεξικοί; Δε κομπλάρουμε από τις βουλευτικές μεταγραφές στην Μεσσηνία.... Μια ζωή οικογενειοκρατία...!!!!! Από τον Παπανδρέου μέχρι την Γιαννακόπουλου.... από τον Βαρβιτζιώτη μέχρι την Κεφαλογιάννη.....ωραία είναι η εκλογική πελατεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας ασχοληθεί και με την ΑΓΡΟΤΙΑ με τον ΚΕΔΒ Καλαμάτας με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.....με τα ΤΕΙ; ΠΆΝΩ απ'όλα εκπροσωπεί τον Μεσσηνιακό λαό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΑΛΛΩΝ ΕΣΕΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.....ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΣΑΣ.....ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ....ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΥΝΟΠΑΘΟΥΜΕ .....ΤΑ ΚΟΨΑΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ; ΕΣΕΙΣ ΛΟΓΙΚΑ ΤΡΩΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΝΑΜΕ..... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ....ΚΑΙ ΤΣΟΠΑΝΗΣ ...ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ....!!!!ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχει κατάθλιψη η Νάντια για την Οικονομική κατάσταση που περνάμε αλλά το μεσοπρόθεσμο το ψήφισε....θεωρείται σοβαρή πολιτική το δημοσιέυμα του Μαξιμου; Καλά έκανε και παντρεύτηκε το Μάξιμο μια χαρά παιδί ομορφος νέος καλός ηθοποίος αλλά συνέντευξη η νάντια έχει κατάθλιψη για την κατάσταση...Αν δε το χε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο όπως ο Κουρουπλής θα ταν ήρωας στην Μεσσηνία...και όλος ο κόσμος μαζί της...αλλά τώρα τι....;" Γιατί το ψήφισες ρε Νάντια; Κατάντια..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ, ΜΟΝΟΧΝΩΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ....και σας ψηφίζει ακόμα ο Ελληνικός Λαός; Τόσο πολύ τον σέβεστε;;; Κομπλάρουμε όταν ένας συνάνθρωπος μας κάνει λάμπρες σπουδές ΟΧΙ δε κομπλάρουμε ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΟΧΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΙΑΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!»
    http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/201230/to-psifises-re-nadia-katadia-katadia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ. ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΑΝΤΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και το αποτέλεσμα; Το ΚΕΔΒ κλείνει.....το ελαιόλαδο 2 ευρώ είναι το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ κλείνει και αυτό η Διαμαντοπούλου φέρνει ένα νομοσχέδιο έκτρωμα και ως πρώην σοβαρή ΠΑΣΠΙΤΙΣΑ δε πρέπει να το ψηφίσει η ΝΑΝΤΙΑ γιατί θα ναι κατάντια....Ας πάει να ασχοληθεί με την οικογένεια της να αναλάβει κανένας ποιο δραστήριος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όσοι δουλεύετε για την ΝΑΝΤΙΑ μαζί της θα στε γιατί διαφορετικά θα χάσετε την δουλειά σας....και έτσι όπως τα κάνατε άντε να βρείτε δουλειά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.