Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η Νάντια με Σκανδαλίδη και Δριβελέγκα για τις ζημιές από περονόσπορο

Σε συνάντηση της κας. Γιαννακοπούλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα στη Βουλή, την Πέμπτη 21/07/11, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε αναλυτικά το ζήτημα των εκτεταμένων ζημιών στην αμπελοκαλλιέργεια και τη σταφιδοκαλλιέργεια στο νομό Μεσσηνίας και γενικότερα στη χώρα, λόγω του περονόσπορου που ευνοήθηκε από τα καιρικά φαινόμενα.

Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε την ηγεσία .........

του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στη Μεσσηνία σημειώθηκε εκτεταμένη καταστροφή στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, οινοστάφυλων και σταφίδας, με σοβαρές συνέπειες και στην παραγωγικότητα της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, καθώς και για την εξάπλωση του περονόσπορου.

Σε απάντηση των παραπάνω, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκας ενημέρωσε την κα. Γιαννακοπούλου ότι: οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των περιοχών που έχουν πληγεί από περονόσπορο, όπως η Μεσσηνία, πρέπει να υποβάλουν αίτημα σύστασης επιστημονικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες εξάπλωσης της ασθένειας προκειμένου το Υπουργείο να έχει εικόνα για τις ζημιές κατά περιοχή και στο σύνολό τους».

2 σχόλια:

  1. Ήθελα να ήξερα γνωρίζει η Κα Νάντια την σταφίδα και τα αμπέλια.
    Ας αφήσει τα παραμυθάκια της και τα δήθεν και ας πάει σπίτι της η ανεπάγγελτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΕΙΣΑΙ Η ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.