Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η απόφαση για απέλαση των παράνομων αλλοδαπών με διαδικασίες «εξπρές»

Διαδικασίες - εξπρές για την απέλαση των παράνομων αλλοδαπών προβλέπει η εγκύκλιος 37 με θέμα «Αποφάσεις επιστροφής παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών-Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 16 έως και 41 του Ν. 3907/ 2011» που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Με τη δημοσιοποίησή της , οι αρμόδιες αρχές, ........

έχουν υποχρέωση να εκδίδουν αποφάσεις επιστροφής για τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια «ανεξαρτήτως εάν εισήλθαν και διέμεναν παράνομα ή κατέστησαν παρανόμως διαμένοντες στη χώρα». Η επιστροφή αφορά είτε στη χώρα καταγωγής τους, είτε σε χώρα διέλευσης, είτε σε τρίτη χώρα στην οποία αποφασίζουν να επιστρέψουν εθελοντικά, με την προϋπόθεση ότι γίνονται δεκτοί. Προβλέπεται επίσης για λόγους ανθρωπιστικούς, μικρή περίοδος παραμονής τους για τη διευθέτηση προσωπικών ζητημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που έχουν προβλήματα με τον νόμο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «παράνομη παραμονή» χαρακτηρίζεται η παρουσία στην ελληνική επικράτεια κάθε υπηκόου τρίτης χώρας που «δεν πληροί ή δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις εισόδου, όπως ορίζονται στο άρθρο 5 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν, ή τις λοιπές προϋποθέσεις εισόδου, παραμονής ή διαμονής, της κείμενης νομοθεσίας».

Η επιστροφή του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας πραγματοποιείται σε δύο στάδια:

- είτε με την οικιοθελή συμμόρφωσή του, κατά την οποία τηρείται η υποχρέωση επιστροφής εντός της προθεσμίας που ορίζεται για τον σκοπό αυτό στην οικεία «απόφαση επιστροφής».

- είτε, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της προθεσμίας οικιοθελούς αναχώρησης, με την εκτέλεση της «απόφασης επιστροφής» με αναγκαστική απομάκρυνση.

ΣΧΟΛΙΟ
Εδω στα φιλιατρά έχει πολλούς αράπηδες λαθρομετανάστες για απέλαση. Κοπιάστε οι αρμόδιες αρχές να τους πάρετε από δω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.