Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Βγήκαν απο το ΠΑΣΟΚ και ζητάνε συνδρομές...

Νέα ερμηνεία στην λέξη «εξαθλίωση» δίνει η Γραμματεία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος με την απόφαση της να ζητήσει την …. οικονομική συνδρομή των μελών και φίλων του κόμματος!

Η όλη κατάσταση γίνεται ακόμη πιο .........

κωμικοτραγική όταν στις επιστολές που στάλθηκαν, ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης χαρακτηρίζει τον εν λόγω έρανο «πολιτική ενέργεια», μιλάει για την «ώρα της Πατρίδας» (αφήνοντας να εννοηθεί πως πληρώνοντας το ΠΑΣΟΚ προφανώς σώζει κάποιος και την χώρα;!), ενώ επισυνάπτει και … τιμοκατάλογο!!

Την ώρα που η ανεργία καλπάζει, οι άστεγοι και άποροι αυξάνονται δραματικά, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στην αντιπαραγωγικότητα, στην υπό- ανάπτυξη, στην ανασφάλεια, στην αφερεγγυότητα και την ανυποληψία (οι Τουρκικές εφημερίδες, βιομήχανοι και πολιτικοί σαρκάζουν δημοσίως την χώρα και «προσφέρονται» να αγοράσουν νησιά για να μας «σώσουν»), το κυβερνών κόμμα θεωρεί «πολιτική ενέργεια» και επίκαιρο, να ζητήσει από τα μέλη του να βάλουν ΞΑΝΑ το χέρι στην τσέπη για να «επιβεβαιωθούν οι άρρηκτοι θεσμοί των μελών και των φίλων με το Κίνημα», για να «συμβάλουμε στην πολιτική και οικονομική ισχύ των οργανώσεων και οργάνων του κινήματος» ….!

Το ποιοι είναι οι δεσμοί του … κινήματος με τον κόσμο του, είναι ολοφάνερο αφού, στην αμέσως επόμενη σελίδα της επιστολής, ο κ. Καρχιμάκης παραθέτει τα … τέλη φιλίας.

Π.χ. αγρότες, εργάτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, νέοι έως 25 ετών, μπορούν να δωρίσουν στο κόμμα 12 ευρώ (δηλ. 1 ευρώ το μήνα)!
Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρει τιμές για τους ανέργους , που αποτελούν πλέον και την πλειοψηφία.

Αναλυτικά η ευφάνταστη επιστολή προς τα μέλη (που θα σπεύσουν άραγε να εκπληρώσουν τις κομματικές υποχρεώσεις τους;) αναφέρει:

«Η μεγάλη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα της ίδρυσης του, ήταν και παραμένει η βάση του. Τα μέλη και οι φίλοι του. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν το όραμα της Αλλαγής της Ελλάδας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία και να την αλλάξει ριζικά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά, στην κατάσταση που μας οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε αυτή τη δύσκολη μάχη για τη χώρα, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη πάρει θέση στην πρώτη γραμμή. Συμπορεύεται και ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης μας να ξαναδώσει προοπτική στη χώρα και στους πολίτες. Να διασφαλίσει ένα δίκαιο και αξιοπρεπές αύριο στις γενιές που έρχονται.

«Σε αυτή τη δύσκολη μάχη, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παρουσιαστεί πιο ενωμένο και πιο δυνατό από ποτέ. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην πολιτική και οικονομική ισχύ των Οργανώσεων και Οργάνων του Κινήματος.

«(…) Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας (μέλους). Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλά μια οικονομική ενέργεια. Είναι πρωτίστως μια ενέργεια πολιτική. Μια πράξη μέσω της οποίας επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι θεσμοί των μελών και των φίλων με το Κίνημα μας.

«Γνωρίζουμε τη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας (σημ. αλήθεια;;;).

«Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί από εμάς που πόνεσαν, αγωνίστηκαν και πρόσφεραν στην μεγάλη μας παράταξη, κάποια στιγμή αισθάνθηκαν απογοήτευση και πικρία.

«Τώρα όμως είναι η ώρα της Πατρίδας.

«Τώρα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, η συνεισφορά σου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

«Η ανανέωση της Κάρτας μέλους –φίλου έχει ουσιαστική αλλά και συμβολική αξία».

Ακολουθεί η επιλογή συνδρομής βάση, φυσικά, σχετικού πίνακα που έχει καταρτίσει το κόμμα!
Χρειάζεται πραγματικά, να προσθέσει κανείς κάτι άλλο …;

Δείτε την επιστολή του ΠΑΣΟΚ.



2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.