Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ψηφιακή απόσυρση για κινητά, ηλεκτρονικά

Προγράμματα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών προσφέρουν μια σειρά από αλυσίδες του χώρου ανταμείβοντας τους καταναλωτές με εκπτώσεις, επιστροφή μετρητών και δωροεπιταγές.

Είτε πρόκειται για κινητά τηλέφωνα είτε για οικιακές συσκευές ή βιντεοπαιχνίδια, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα, αρκεί να παραδώσουν στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις την παλιά τους συσκευή.
Από την πλευρά τους, οι αλυσίδες .......

κερδίζουν και αυτές καθώς αφενός αυξάνουν τον τζίρο τους και, αφετέρου, έχουν κάνει συμφωνίες με άλλες εταιρείες, προκειμένου να διαθέτουν τις συσκευές που αποσύρουν οι καταναλωτές.

Η πιο πρόσφατη σχετική κίνηση ανήκει στην αλυσίδα Public, η οποία πρόσφατα λάνσαρε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής κινητών στην Ελλάδα.
Οπως αναφέρει ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Χρήστος Καλογεράκης, το πρόγραμμα Trade 'n' Save - όπως ονομάζεται - δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να φέρουν στην εταιρεία το παλιό τους κινητό (παλαιότητας δύο ετών, με ημερομηνία από 1/1/2009) και να το αποσύρουν. Στη συνέχεια, παίρνουν μια δωροεπιταγή, η αξία της οποίας διαμορφώνεται ανάλογα με το μοντέλο, που στη συνέχεια μπορούν να εξαργυρώσουν προκειμένου να αγοράσουν είτε νέο κινητό είτε οποιοδήποτε από τα 500.000 προϊόντα που παρέχουν τα καταστήματα Public.
Η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη, οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα για να εξαργυρώσουν τη δωροεπιταγή ενώ, όπως αναφέρει η εταιρεία, οι τιμές απόσυρσης των κινητών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές Αξίζει να σημειωθεί ότι η Public δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να αγοράσουν αλλά και να πουλήσουν και μεταχειρισμένα βιντεοπαιχνίδια, τόσο για υπολογιστές όσο και για κονσόλες. Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρουν μεταχειρισμένο το παιχνίδι τους στα καταστήματα και, είτε να πάρουν χρήματα είτε να εξασφαλίσουν σημαντική έκπτωση για την αγορά κάποιου άλλου τίτλου, καινούργιου ή μεταχειρισμένου.

Και σε ηλεκτρικές συσκευές. Η «μόδα» της απόσυρσης έχει περάσει και στις ηλεκτρικές συσκευές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εταιρείας Saturn, η οποία έδινε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να φέρουν στα καταστήματά της τις συσκευές που επιθυμούν να αντικαταστήσουν και να εξασφαλίσουν έτσι επιστροφή μετρητών για την πραγματοποίηση αγορών αξίας άνω των 299 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ενέργειας «Νέο αντί Παλιό», η εταιρεία επέστρεφε μετρητά 50 ευρώ με αγορές αξίας 299 έως 498 ευρώ, 100 ευρώ με αγορές αξίας 499 έως 798 ευρώ, 150 ευρώ με αγορές αξίας 799 έως 999, και 200 ευρώ με αγορές αξίας άνω των 1.000 ευρώ για όσους απέσυραν ταυτόχρονα κάποια παλιά ηλεκτρική συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.