Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Σκανδαλίδης σε Νάντια για αποζημίωση από παγετό Φεβρουαρίου ’08: «Ο ΕΛ.Γ.Α. λαμβάνει αποφάσεις, βασιζόμενος στα στοιχεία των τοπικών φορέων»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, σε απάντησή του σε αναφορά που είχε καταθέσει στις 24/06/11 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη ζημιών Π.Σ.Ε.Α. από παγετό του Φεβρουαρίου 2008 σε ελαιοπαραγωγούς του πρώην Δήμου Νέστορος που δεν αποζημιώθηκαν, δήλωσε ότι «Ο ΕΛ.Γ.Α. δεσμεύεται από τα στοιχεία που εισηγούνται οι τοπικοί φορείς και εγκρίνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και τα εφαρμόζει, μη δικαιούμενος να λάβει αποφάσεις μη σύμφωνες με αυτά».

Συγκεκριμένα, από όσα προκύπτουν από την ..........

απάντηση του Υπουργού, κατά την υλοποίηση των αποφάσεων του προγράμματος κρατικών ενισχύσεων προέκυψε το παρακάτω ζήτημα:

Ενώ στα παλαιότερα προγράμματα χρησιμοποιούνταν ως μέτρο σύγκρισης για τη διαπιστωθείσα απώλεια παραγωγής η ελαιοκομική ζώνη, για το σχετικό πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε ο Νομός, καθώς είναι γνωστό ότι από την ελαιοκομική περίοδο 2005/06 ισχύει το νέο καθεστώς ενίσχυσης ελαιόλαδου και δεν απαιτείται πλέον η οριοθέτηση των ελαιοκομικών ζωνών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από το 2006 και μετά να μην δημοσιοποιούνται από το ΥΠΑΑΤ, στοιχεία αποδόσεων ελαιόλαδου ανά ελαιοκομική ζώνη. Για το λόγο αυτό, στα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων, ως επίσημα στοιχεία για τη μείωση των αποδόσεων ελαιόλαδου χρησιμοποιούνται τα αντίστοιχα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, σε επίπεδο Νομού.

Παρόλα αυτά, επισημαίνει ο κ. Σκανδαλίδης, «υπάρχουν ορισμένες περιοχές οι οποίες εξακολουθούν να εκδίδουν στοιχεία ανά ελαιοκομική ζώνη, τα οποία κατέθεσαν επίσημα στο ΥΠΑΑΤ και ζητούσαν με τα στοιχεία αυτά να ενισχυθούν».

Έτσι, στο σχετικό πρόγραμμα αποζημιώσεων, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελαιόλαδου σε επίπεδο Νομού, ο Νομός Μεσσηνίας παρουσίαζε μείωση παραγωγής σε ποσοστό 28% και δεν κρινόταν επιλέξιμος ένταξης στο πρόγραμμα αποζημιώσεων, το οποίο θέτει ως κατώτατο όριο μείωσης παραγωγής για ένταξη στο πρόγραμμα ενισχύσεων το 30%. Ωστόσο, σύμφωνα με τα κριτήρια των ελαιοκομικών ζωνών, με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, κάποιες ελαιοκομικές ζώνες της περιοχής παρουσίαζαν μείωση παραγωγής μεγαλύτερη του 30% και μπορούσαν να ενισχυθούν.

Έτσι, το ΥΠΑΑΤ προέβη σε ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης στοιχείων σε επίπεδο Νομού για τις αποζημιώσεις σε όλη την επικράτεια και χρήσης στοιχείων σε επίπεδο ελαιοκομικής ζώνης για το Νομό Μεσσηνίας, προκειμένου να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας. Η Επιτροπή δέχτηκε τη χρήση των ελαιοκομικών ζωνών και το ΥΠΑΑΤ θα προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ανάρτηση των σχετικών πινάκων ζημιάς και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ωστόσο, για τους ζημιωθέντες ελαιοπαραγωγούς των τοπικών κοινοτήτων Ρωμανού – Κορυφασίου και Μυρσινοχωρίου που εντάσσονται στην ελαιοκομική ζώνη της Πυλίας, η απάντηση είναι διαφορετική και αρνητική για τον παρακάτω λόγο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο καθορισμός των Ομοιογενών Ελαιοκομικών Ζωνών, καθώς και ο αντίστοιχος συντελεστής απόδοσής τους, πραγματοποιήθηκε από τις Ειδικές Νομαρχιακές Επιτροπές, που συγκροτούν με απόφασή τους οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων. Στις εν λόγω Επιτροπές δεν μετέχει ο ΕΛ.Γ.Α. Συνεπώς, όλα τα στοιχεία που αφορούν το ελαιόλαδο και ειδικότερα ο καθορισμός των ζωνών, καθώς και ο αντίστοιχος καθορισμός αποδόσεων σε ελιές και ελαιόλαδο, ανά ζώνη, δεν είναι στοιχεία του ΕΛ.Γ.Α., αλλά στοιχεία που εισηγούνται τοπικοί φορείς και εγκρίνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός διευκρινίζει ότι «ο ΕΛ.Γ.Α. δεσμεύεται από τα στοιχεία αυτά και τα εφαρμόζει, μη δικαιούμενος να λάβει αποφάσεις μη σύμφωνες με αυτά».

11 σχόλια:

  1. Έτσι ΜΠΡΑΒΟ και μη μείνεις στις ερωτήσεις άσκησε ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ο κόσμος και ο λαός της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στηρίζει έμπρακτα αυτούς που τον στηρίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι κοριτσι μου ασκησε ΠΙΕΣΗ και να ψηφιζεις τα μεσοπροθεσμα,,,εμεις θα σε τιμησουμε οπως πρεπει,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007
    Διόρισαν από το παράθυρο...
    ...υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στην Αγροτική Τράπεζα!!!

    Η Νάντια (Κωνσταντίνα) Γιαννακοπούλου, δικηγόρος, είναι κόρη του -μέχρι το 2004- βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γιαννακόπουλου. Έχει εκλεγεί μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και στις ερχόμενες εκλογές θα είναι υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας, στη θέση του πατέρα της (Ποιος σας είπε ότι υπάρχει …μόνο η Όλγα Κεφαλογιάννη; Το σύνδρομο της οικογενειοκρατίας και της κληρονομικώ δικαίω μεταβίβασης αξιωμάτων έχει όλα τα χρώματα της ίριδας…).
    Το θέμα δεν είναι αυτό. «Σιγά τα λάχανα…» θα πει κάποιος.
    Το θέμα είναι ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου διορίστηκε πριν από λίγο καιρό, ως δικηγόρος, στην Αγροτική Τράπεζα. Από το παράθυρο. Χωρίς ΑΣΕΠ και άλλα τέτοια «κουραφέξαλα». Με πολιτική παρέμβαση κορυφαίου νεοδημοκρατικού παράγοντα.
    «Σιγά τα λάχανα…» θα πει και πάλι κάποιος;
    Εμείς δεν το λέμε και ρωτάμε:
    Τι λέει η ίδια η κ. Γιαννακοπούλου και ο πολιτικός φορέας (το ΠΑΣΟΚ…) στον οποίο ανήκει;
    Τι λέει η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας (που αν δεν κάνουμε λάθος, είναι δημόσιος τομέας) και ο διοικητής της Δ. Μηλλιάκος;
    Ποιος μεγαλογαλάζιος παράγοντας μεσολάβησε για τον διορισμό;
    Για τα γαλαζοπράσινα «βολέματα» ποιοι κανόνες ήθους και ύφους της εξουσίας ισχύουν, κύριοι Καραμανλή και Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 7:09 ΟΤΑΝ ΘΕΤΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΝΑΝΤΙΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ E-MAIL
    TO E-MAIL KGIANNAKOPOULOU@GMAIL.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε αυτό που είναι γνωστό στα πολιτικά καφενεία είναι ότι ο Πατέρας της είχε καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα τον είχε υποστηρίξει ψυχολογικά όταν ο Αντώνης έριξε την κυβέρνηση το 1993...μάλιστα προσπαθούσε να τον προσηλυτίσει και στο ΠΑΣΟΚ....βέβαια αυτά είναι φήμες...αλλά ήρθε και ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ στην ΒΟΥΛΗ και αφιέρωσε το βιβλίο της Πηνελόπης Δ και γιαγιάς του ΣΑΜΑΡΑ "Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ" και κάπου έκει θυμήθηκα τις καφενειακές πολιτικές φήμες και συνδύασα και τα δημοσιεύματα για την πρόσληψη της ΝΑΝΤΙΑΣ στην ΑΤΕ....Αλλά όλα αυτά είναι απλά φήμες....οι οποίες δεν έχουν ακόμη καταρριφθεί επίσημα και αιωρούνται ώς φήμες αχαλίνωτης πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΝΑΝΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΤΑ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ, ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο εκμηδενιστής μπορεί να είσαι...;Είναι ανοησίες η οικογενειοκρατία; Όταν έχεις δεδομένη εκλογική πελατεία που ψήφιζε το Μπαμπά σου ψηφίζει και σένα....και ο μπαμπάς είχε το θράσος να ναι από τους πρώτους που ζήτησε αναδρομικά απο την ΒΟΥΛΗ....όταν έχεις χρήμα σπουδάζεις φτιάχνεις μούρη μπορείς να κάνεις οικογένεια Με τα 592ευρώ πως θα κάνω Οικογένεια.....;;;;;Θα χειροκροτώ τον ξεπουλημένο δυνάστη μου.....;;;;;Και μείς έχουμε πτυχία και μεταπτυχιακά αλλά θεσούλα εκτός ΑΣΕΠ δεν έχουμε δει....μόνο το σκληρό πρόσωπο της Ανεργίας βλέπουμε.....Να ναι καλά ο μπαμπάς κανόνισε για όλα....για τις σπουδές για την δουλειά (Αντώωωωνης....) και για την πολιτική....τυχερή και αυτοδημιούργητη πάνω απ'όλα...ΜΟΝΟ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.....ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΌ ΤΟ 2007 έως το 2011....μπορούσε να ενημερώσει...για το έχει γίνει νέος να μπαίνει στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ...
    ΑΠΑΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ..
    ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩΝΤΑΙ ΣΤΟ BLOG,
    ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ...

    ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α ρε προβατα δεν αλλαζετε μυαλο με τιποτα,μπραβο και ζητω παλυ.Ποιος σοβαρος ανθρωπος θα ψηφισει οποιοδηποτε κομα ρε γαμωτο πραγματικα.Δηλαδη τι αλλο να παθουμε για να καταλαβουμε.Ολοι αυτοι οι κυριοι θα πρεπει να τρωνε κραξιμο οπου τους πετυχαινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα καθυστερούμενα τα πήρε Κα Νάντια ο μπαμπάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.