Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Περιθώριο διόρθωσης των μηχανογραφικών μέχρι τις 05 Ιουλίου

Τα αιτήματα των υποψηφίων για διόρθωση λαθών στα μηχανογραφικά τους σχετικά με την επιλογή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατέκλυσαν το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο οδηγήθηκε στην έκδοση εγκυκλίου για παράταση προθεσμίας υποβολής υπεύθυνης δήλωσης διόρθωσης των λαθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλοί .........

υποψήφιοι που αρχικά πίστεψαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις με τα κοινωνικά κριτήρια, και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τις θέσεις που δίδονται επιπλέον σ' αυτές τις κατηγορίες.

Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να “αποχαρακτηριστούν”, γιατί κινδυνεύουν να υποστούν τις ιδιαίτερα σκληρές συνέπειες της δήλωσης λανθασμένων στοιχείων.

Τα λάθη που έγιναν στην συμπλήρωση των Μηχανογραφικών λόγω της νέας διαδικασίας συμπλήρωσής τους έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν υποψήφιοι συγκεκριμένων κατηγοριών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλες.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία δίδεται η δυνατότητα να αλλάξουν στο μηχανογραφικό τους τυχόν λάθος στοιχεία που περιέλαβαν. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το νόμο, οι ποινές (αν διαπιστωθούν λανθασμένα στοιχεία), είναι ιδιαίτερα αυστηρές και περιλαμβάνουν ακόμη και αποκλεισμό επί δύο χρόνια από τις εξετάσεις.

Η Δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής των υποψηφίων, για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ότι δεν θα γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις που θα έχουν σταλεί με φαξ, όπως επίσης και υπεύθυνες δηλώσεις για αλλαγή προτίμησης σχολών.

Η προθεσμία κατάθεσης των υπευθύνων δηλώσεων ορίζεται από 30 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου.

Άλλωστε οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις άμεσα μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.