Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα - Διεγράφη ο Π. Κουρουμπλής [ VIDEO ]

Με 155 «ναι» και 138 «όχι» υπερψηφίστηκε από την Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ακόμη 5 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Με επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Βουλής ανακοινώθηκε μετά το τέλος της ψηφοφορίας η διαγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Λίγο αργότερα με επιστολή του ο ........

Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε στην διαγραφή του: «Η απαξίωση κατά την αντίληψή μου είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στη συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μίας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγκαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Από μία «διαρροή» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

«Διαρροές» και από τα δύο μεγάλα κόμματα υπήρξαν στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο μόνος τελικά που το καταψήφισε.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, Χρύσα Αράπογλου, Θωμάς Ρομπόπουλος και Βασίλης Γιουματζίδης τελικώς το υπερψήφισαν. «Όλοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου τα διλήμματα μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ήρθε σήμερα προς ψήφιση. Αντέδρασα σε δύο θέματα που αφορούσαν ενέργεια και τους υδάτινους πόρους. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της ψηφοφορίας, ψηφίζω ναι» είπε ο Αλέκος Αθανασιάδης.

Στη ΝΔ υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, όπως είχε προαναγγείλει, η Έλσα Παπαδημητρίου και έθεσε τον εαυτό της εκτός κόμματος. Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι η κυρία Παπαδημητρίου αυτοδιαγράφηκε. «Η κα Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της ΝΔ. Αυτοδιαγράφηκε. Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ελπίδας και ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό» είπε ο Κώστας Τασούλας.

Οι βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ. καταψήφισαν το νέο πακέτο μέτρων, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσαν «παρόντες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.