Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αχρωμο το πέρασμα Κουσελά στο υπουργείο! Απέτυχε στην αποστολή για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Έγκυρος οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα , ο κ.Δημητρομανωλάκης, έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με τις επιδόσεις του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Ο λόγος φυσικά για την κυβέρνηση του μνημονίου 1 , με επικεφαλή το κ.Παπακωνσταντίνου και τους υφυπουργούς Φ. Σαχινίδη και Δ. Κουσελά .

Αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι για πρώτη φορά ..........

στη νεότερη ιστορία της Χώρας, υπουργοί έστρεψαν τους πάντες εναντίον τους.

Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ένας Έλληνας, που εάν τον ρωτήσεις θα σου πει «όχι εγώ διαφωνώ . Έκαναν καλή δουλειά».

Βέβαια πώς να κάνουν , όταν είχαν επιφορτιστεί με την πάταξη της φοροδιαφυγής και κατάφεραν να φέρουν μηδενικά έσοδα στο κράτος;

Που είναι τα πρόστιμα των 5 δισ. ευρώ που έχει επιβάλλει το 2010 το ΣΔΟΕ.;

Γιατί ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης έλεγε σε συνέντευξή του στο τέλος του 2010 ότι το κράτος θα εισπράξει όλα αυτά τα λεφτά;

Γιατί δεν ασχολήθηκε με τους φοροφυγάδες της περίφημης λίστας Φαλτσιάνι που είχε στα χέρια του από το 2010 ;

Ποίες οι επιπτώσεις που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αυτά τα χρήματα;

Φυσικά καμία ! Απλά αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό, στον επόμενο ανασχηματισμό.

Ακόμη ο κ.Δημητρομανωλάκης που παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα στο σημαντικότερο υπουργείο της Κυβερνήσεως , διαπίστωσε τόσες πολλές δυσλειτουργίες και κινήσεις που κυριολεκτικά γίνονταν στο γόνατο και είχε καταγράψει τα γεγονότα αυτά.

Στο σημερινό φύλλο της έγκριτης Μεσσηνιακής εφημερίδας Ελευθερία αναφέρεται ένα ακόμη άρθρο του Πρώτου Θέματος , που κυριολεκτικά διαφοροποιεί την εικόνα που εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθεί εναγώνια να περάσει στη Μεσσηνιακή κοινή γνώμη ο πρώην υφυπουργός κ.Κουσελάς.

Αναφέρει λοιπόν η εφημερίδα και πάντα σύμφωνα με το άρθρο,ότι η παρουσία του κ.Κουσελά στο Υπουργείο μόνο επιτυχημένη δε μπορεί να χαρακτηρισθεί, διότι η απόσταση με τον κ.Παπακωνσταντίνου ήταν μεγάλη , ότι επικοινωνούσαν με μέϊλ, ότι τον ενημέρωνε για τις αποφάσεις του 10 ΄λεπτά πριν την ανακοίνωσή τους στο Υπουργικό Συμβούλιο, πως τα νέα μέτρα τα διάβαζε στις πρωϊνές εφημερίδες και μετά τα αναπαρήγαγε στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις που τον καλούσαν και χωρίς να ξέρει τις πραγματικές προθέσεις του Υπουργού του, μιλούσε και έδινε λανθασμένες πληροφορίες, όπως στην περίπτωση με την έκτακτη εισφορά και το σπουδαιότερο , αναφέρει ως παταγώδη την αποτυχία του ,στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της ενεργοποίησης του ελεγκτικού μηχανισμού του Κράτους.

Άχρωμη , άοσμη και χωρίς κανένα όφελος για τον τόπο , ήταν ως φαίνεται από τα παραπάνω , η Κυβερνητική θητεία του κ.Κουσελά.

Ίσως του είχαν ανατεθεί περιορισμένα καθήκοντα, γι αυτό έβρισκε τόσο χρόνο και παρευρισκόταν σε όλες τις γιορτές στη Μεσσηνία και σε όλες τις εκδηλώσεις , καίτοι υποτίθεται ότι είχε τόσο βαρύ πρόγραμμα και ευθύνες στο Υπουργείο.

Φυσικά στη Μεσσηνία , όλα αυτά δεν έφτασαν και γινόταν μία συντονισμένη προσπάθεια να παρουσιασθεί το άσπρο – μαύρο.

Βέβαια , μέσα σε όλα αυτά , αναδεικνύεται το πόσο επικίνδυνη για τον τόπο είναι η Κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου, όταν στο σημαντικότερο Υπουργείο που έχει να κάνει με τα έσοδα και τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής, συνέβαιναν όλα αυτά!

Τελικά η δύναμη του τύπου και της ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας, όλα αυτά τα ξεσκεπάζουν!

Morias News

6 σχόλια:

  1. καποιο τσιρακι φωναζε πριν λιγο καιρο,οταν καναμε κριτικη στο ΜΗΤΣΟ,
    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΔΗΜΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ!!
    τωρα τι λει το τσιρακι??

    ομως μηπως ειθελε να κανουμε το μητσο αρχηγο στο πασοκ??
    η απλα δανειστηκε το συνθημα απο το Σαμαρα??

    ημαρτον Παναγια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ.ΑΧΡΩΜΟΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑς ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πετυχε στον Καλλικράτη...Δήμος Τριφυλλίας...lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑ Απέτυχε στην φοροδιαφυγή και πέτυχε στο να συμμετέχει στους φόρους που μας βάλανε!!!!!ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΡΑΚΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΜΑΥΡΙΣΑΤΕ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τον παρηγορει ο μεγαλος πασοκατζης και γραμματεας χωροφυλακας καιγραμματεας στην ΤΟ Φιλιατρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.