Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επανέρχεται το θέμα του φθηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες

Το θέμα της δυνατότητας προμήθειας ειδικού φθηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες, ετέθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος και είχε παλαιότερα συζητήσει το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών.

Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης, ζήτησε ..........

να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, καθώς όπως είπε, οι τιμές στις οποίες διατίθενται "διαλύουν αγρότες και κτηνοτρόφους". "Η αγροτική οικονομία", είπε χαρακτηριστικά, "είναι η μόνη παραγωγική δύναμη που έχουμε σήμερα".

Ο υπουργός τόνισε ότι η οικονομική κρίση οδήγησε σε πολιτική κρίση και κοινωνική έκρηξη και γι αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μη γίνει και έκρηξη διακυβέρνησης. Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα δομικών αλλαγών, αλλά και σε θέματα ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι πρέπει να προβάλλεται και το κοινωνικό και θεσμικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υποστήριξε ότι καλό θα είναι να ψηφιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ώστε να είναι ένα διαπραγματευτικό ατού στα χέρια του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.