Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για την κυβέρνηση – Το χρονοδιάγραμμα του Μεσοπρόθεσμου

Η πρώτη εβδομάδα των 15 πιο κρίσιμων ημερών για την κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκινά την Τρίτη με τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ με τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Την Τετάρτη και ενώ η Βουλή θα .......

βρίσκεται περικυκλωμένη από τους διαδηλωτές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τους «Αγανακτισμένους» πολίτες, συνέρχεται η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων υπό την προεδρία της κυρίας Βάσως Παπανδρέου για την «α’ ανάγνωση» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των υπόλοιπων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος του 2011.

Την ίδια ημέρα ή την Πέμπτη θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέματα όπως η κοινωνική οικονομία, ενώ την Παρασκευή πραγματοποιείται η κρίσιμη για το ελληνικό πρόβλημα συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων θα συνεχιστεί και την Πέμπτη και πιθανότατα και την Παρασκευή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφασισμένους για μία ακόμη φορά να επιτεθούν στο οικονομικό επιτελείο, ενώ στις 24 ή τις 27 Ιουνίου προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση για τη «β’ ανάγνωση», αφού βεβαίως θα έχει προηγηθεί η ιδιαίτερα κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Το Μεσοπρόθεσμο θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 27 ή τις 28 Ιουνίου, με πιθανότερη ημερομηνία ψήφισης στις 30 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της ψηφοφορίας αγανακτισμένοι και συνδικάτα έχουν αποφασίσει την περικύκλωση της Βουλής, ενώ αν δεν υπάρξουν απρόοπτα και απώλεια της δεδηλωμένης, ο πρωθυπουργός αμέσως μετά θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.