Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Εφαρμοστικός νόμος: Αλαλούμ με το μέτρο των αποδείξεων

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με το αν θα ισχύσει τελικά η διάταξη του εφαρμοστικού νόμου για το "πλαφόν" των 300 ευρώ στην επιστροφή φόρου, με το μέτρο των αποδείξεων.

Ο εφαρμοστικός νόμος που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η επιστροφή φόρου εισοδήματος που κέρδισαν οι φορολογούμενοι με το μέτρο των αποδείξεων για ποσό που υπερβαίνει τα 300 ευρώ, από φέτος, αποτελεί παρελθόν.

Στις περιπτώσεις που έχει εκκαθαριστεί ο ........

φόρος και ο δικαιούχος δικαιούται επιστροφή μεγαλύτερη των 300 ευρώ θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα για το παραπάνω ποσό.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να ανασκευάσει τη συγκεκριμένη διάταξη λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ισχύσει από φέτος και ότι από του χρόνου οι αποδείξεις θα υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο.

Μάλιστα, απέδωσε σε παρεξήγηση τις ερμηνείες που δημιουργήθηκαν περί αναδρομικής ισχύος της κατάργησης του μέτρου των αποδείξεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις του τόνισε ότι είναι φανατικός οπαδός του κινήματος των αποδείξεων και δήλωσε ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του μέτρου.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό», ενώ παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Τι άλλο προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος

Ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων, έκτακτη εισφορά 5% για κατόχους αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, 5% για τα σκάφη άνω των 6 μέτρων.

Επίσης, καθιερώνεται από του χρόνου τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο σε πόλεις ως 200.000 κατοίκους θα φθάνει τα 400 ευρώ και σε μεγαλύτερες τα 500. Εξαιρούνται του μέτρου, χωριά ως 500 κατοίκους και νησιά ως 3.100.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται η σταδιακή εξίσωση της τιμής του με του πετρελαίου κίνησης ως το 2014.

Για το 2011 θα γίνεται μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 01-01-2011 θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ κατά 10%.

Αναλυτικά ο βασικός εφαρμοστικός νόμος. Κατεβάστε τον από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.