Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ανασχηματισμός με εξωκοινοβουλευτικούς - Διάγγελμα Παπανδρέου

Εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα θα αναλάβουν θέσεις - «κλειδιά» στο κυβερνητικό σχήμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κος Παπανδρέου προγραμματίζει να απευθύνει την Πρασκευή διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, όπως αποκαλύπτει το real.gr.

«Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ........

ευθύνες μας. Έχω τονίσει ότι θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς πρόσωπα σε καίριους τομείς αλλά με στόχο και προοπτική». Η κίνηση αυτή του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει πλέον ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Νέα συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά ενόψει

Όπως αποκάλυψε το Real.gr το αμέσως επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξει και νέα συνάντηση κορυφής μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή. Το γεγονός αυτό άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του να υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Από την κατάθεση του σχεδίου ως την ψήφισή του θα υπάρξει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στις δυνάμεις που έχουν την βούληση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ανέφερε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από τη μεριά του δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξης των στόχων.

«Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους» είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.

Πληροφορίες προβλέπουν ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί στις 28 Ιουνίου, αν και ορισμένες πηγές επιμένουν ότι η ψήφισή του μπορεί να μεταφερθεί στις αρχές Ιουλίου.

Άλλο το δημοψήφισμα και άλλο το Μεσοπρόθεσμο

Τον εκτελεστικό νόμο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παρουσίασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο δεν συνδυάζονται με δημοψήφισμα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε ότι αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νόμου που να διέπει τα δημοψηφίσματα προκειμένου να είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς ότι αποτελεί πάγια θέση του ιδίου να δίνεται ο λόγος στον πολίτη «όπου χρειάζεται» και εξάλλου το έθεσε σε εφαρμογή το 2004 με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους υπουργούς ότι γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει με την προετοιμασία του νόμου, προσχέδιο του οποίου θα δοθεί στους υπουργούς, ώστε να συζητηθεί.

Αυτό το γεγονός προϊδεάζει ότι ο πρωθυπουργός επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος την Παρασκευή στην Ώρα του Πρωθυπουργού απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν με απασχολεί ο καταμερισμός της ευθύνης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συνεδριάσεις των οργάνων που συζητήθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Αναζητήσαμε και επεξεργαστήκαμε όσο πιο δίκαιες λύσεις στον επιμερισμό του βάρους της προσπάθειας μέσα στο δύσκολο πλαίσιο που θέτει η ανάγκη. Μπορεί πολλοί να επιχείρησαν να πανικοβάλλουν τους πολίτες ή να κατέκριναν επειδή η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ο ΚΤΕ κράτησαν ώρες, γιατί δεν έχουν συνηθίσει στον διάλογο και την αναλυτική συζήτηση, σαν οι αποφάσεις αυτού του είδους να είναι εύκολες και να μην πρέπει να προκύπτουν μέσα από την κατάθεση όλων των απόψεων και την εξέταση όλων των επιλογών» είπε ο πρωθυπουργός.

Δίκαιη η αγανάκτηση των πολιτών

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι πολίτες εκφράζουν δικαιολογημένη αγανάκτηση με όσα έχουν ζήσει 35 χρόνια, και τόνισε ότι θέλουν να δουν κάτι καλύτερο. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση με τους πολίτες και επεξήγηση της κυβερνητικής προσπάθειας μακριά από τον λαϊκισμό, όπως ανέφερε και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.