Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Φοβάται πραξικόπημα ο Μπεγλίτης. Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ανάμεσα σε αντιπολίτευση-απόστρατους

Αντιπαράθεση στη Βουλή πυροδότησαν οι αναφορές του υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη περί κινητικότητας που διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα από ενώσεις αποστράτων και η έκκληση του να είναι πιο προσεκτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτές τις κινήσεις.

«Είναι ανάγκη εθνικής συναίνεσης και ......

συνεννόησης καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρώ και διαπιστώνω ότι υπάρχει ανάμεσα στο σύνολο των ενώσεων των απόστρατων αξιωματικών μια κινητικότητα στο όνομα υπεράσπισης κάποιων συντεχνιακών διεκδικήσεων. Μια από αυτές τις ενώσεις αποστράτων αγκαλιάζεται από μια μερίδα κομμάτων. Πρέπει να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με απόστρατους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης.

Τόνισε ακόμη ότι «η έκκληση των ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση και υπηρεσιακή ετοιμότητα για να αποκρούσουν την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό της χώρο». «Δεν έχουν αυτή την ανάγκη. Πρέπει να αποστασιοποιηθούν από αυτό το χώρο. Το λέω με δημοκρατικό ενδιαφέρον όχι ως πολιτικός προϊστάμενος αλλά με την αγωνία ενός δημοκρατικού πολίτη γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν συντεχνιακά παιχνίδια και κορπορατικοί λόγοι. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλουμε για τη κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο υπουργός Αμυνας.

Από την πλευρά του ο γραμματέας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τασσούλας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοια επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ενώσεις αποστράτων.

«Όχι μόνο δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ αλλά το κύρος και η υπευθυνότητας αυτών των ανθρώπων είναι τέτοια που δεν θα δεχόντουσαν τέτοια καθοδήγηση», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Τασσούλας εξέφρασε την ανησυχία της ΝΔ στο ενδεχόμενο έκδοσης δικαστικής απόφασης που θα επιτρέπει το συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις.

Κάθετα αντίθετος στο να επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίστηκε και ο υπουργός Αμυνας καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να περιμένουν τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου

ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. χεσε μας ρε μεγαλε...που ζεις? φοβασαι πραξικοπημα κιολας...ασε τωρα τα τερτιπια εν οψει αποφασης που επιτρεπει τον συνδικαλισμο.αλλα αυτα θελετε,να εχετε μια μεριδα εργαζομενων να τους κανετε οτι γουσταρετε και να μη μπορουν να μιλησουν...να κοβετε μισθους και παροχες αδιαμαρτυρητα και χαλαρα...επικοινωνιακα κολπακια μακρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KOΨΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ...
    ΠΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ..
    ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ ..
    ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ..

    ΕΔΩ ΜΑΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑΝΕ ΕΣΕΝΑ??
    ΣΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ...ΕΤΣΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.