Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παραιτήσεις των υπουργών ζητεί αύριο στο Υπουργικό ο Πρωθυπουργός – Αντικαθίσταται ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Τη χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων στην κυβέρνηση γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν ..........

είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς πιθανόν και σήμερα, ώστε να τους ενημερώσει για τις προσωπικότητες που θα χρησιμοποιήσει και να τους ζητήσει τις δικές τους προτάσεις.
Η συνάντηση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πριν μεταβεί στον κ. Παπούλια, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά, σύμφωνα με πληροφορίες με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει για τη συνάντηση που θα ζητήσει, αλλά και ότι είναι διατεθειμένος στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους να ζητήσει τη στήριξή τους. «Είναι μια δύσκολη μέρα» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο που έχει ακουστεί πολύ το τελευταίο διάστημα για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση είναι πολύ πιθανόν να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον του Πρωθυπουργού.

Παραιτήσεις υπουργών

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών κατά τη διάρκεια του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την Παρασκευή, πιθανότερη ημερομηνία και για τη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ειλημμένη είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με πολιτικό πρόσωπο.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.