Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι εκδηλώσεις στο διήμερο λήξης της γιορτής Καρπουζιού

Οι τελικές εκδηλώσεις της γιορτής καρπουζιού Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου στον Αγρίλη Τριφυλίας.

Στις εκδηλώσεις αυτές, οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν στους επισκέπτες δροσερό καρπούζι. Οι σύλλογοι γυναικών της περιοχής συμμετέχουν με ευφάνταστες γλυκές και αλμυρές γαστρονομικές δημιουργίες από καρπούζι. Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα εκθεσιακά περίπτερα και θα γνωρίσουν τοπικά αγροτικά προϊόντα αλλά και είδη λαϊκής τέχνης.
Για όσους είναι αγρότες θα υπάρχουν .........

περίπτερα από εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων για να τους ενημερώσουν για νέα προϊόντα. Ακόμα για πρώτη φορά φέτος θα επιχειρηθεί μια σύνδεση της γιορτής με την τέχνη. Έτσι μπροστά στο κοινό ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος και σπουδαστές της Σχολής Βακαλό θα δημιουργήσουν υπέροχα γλυπτά από καρπούζι.

Παράλληλα θα έχει στηθεί ένα υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας όπου μικροί και μεγάλοι θα ζωγραφίσουν κάτω από τις οδηγίες του ζωγράφου Νίκου Ζαχαρίου. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας να δοκιμάσουν το ταλέντο τους στη γλυπτική και τη ζωγραφική λαμβάνοντας μέρος στο εργαστήρι αυτό. Συγχρόνως θα υπάρχει και έκθεση με έργα ζωγραφικής των μαθητών των σχολείων της Τριφυλίας.

Στη γιορτή θα πάρει μέρος και η οικολογική οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ που θα προσπαθήσει μέσα από το παιχνίδι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος. Η κορυφαία εκδήλωση του διημέρου θα είναι η συναυλία του τραγουδοποιού Λουδοβίκου των Ανωγείων ο οποίος θα τραγουδήσει για όσους βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ.

Χορηγοί στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, η εταιρία Syngenta, τα καταστήματα ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ - Τσαφαράς Παναγιώτης, Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ΜΥΛΟΣ Δημητρακόπουλος Γιάννης - και Αφοί Κατσίρου Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Agrenda και ο agrotypos.

Σας προσκαλούμε να μας επισκεφθείτε!!!!

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Ομ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.