Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αιφνιδίασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει τον ΛΑ.Ο.Σ. από τη Βουλή.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει τον ΛΑ.Ο.Σ. από τη Βουλή, άφησε νωρίς το πρωί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε: «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποσύρω τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από την Βουλή.
Να παραιτηθούμε όλοι για ........

να ξεκινήσει η διαδικασία, δηλαδή, να λειτουργήσουμε σαν ένα “χαστούκι” σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.: «Σκέφτομαι πολύ σοβαρά πρωτοβουλίες που θα "ταρακουνήσουν" το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, κυβέρνηση και αξιωματική Αντιπολίτευση “περί άλλων τυρβάζουν”».



Τι θα συμβεί αν αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ

Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνει πράξη τη σκέψη για αποχώρηση και παραιτηθούν οι βουλευτές του, τότε τις θέσεις αναλαμβάνουν οι επιλαχόντες.

Αν και αυτοί αρνηθούν το βουλευτικό αξίωμα, τότε οδηγούμαστε σε τοπικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν εκλογές μόνο στις εκλογικές περιφέρειες που είχαν εκλεγεί οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων τα οποία θα διεκδικήσουν την κενή έδρα.

Πάντως, πολλαπλά ερωτηματικά δημιουργούνται γύρω από τη νέα τακτική που ακολουθεί ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως σκέφτεται να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή.

Λίγες ώρες μετά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε και συνάντησε τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, δίνοντας την εντύπωση πως επιθυμεί να τον ενημερώσει σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του.

Βγαίνοντας από τη συνάντηση, ο κ. Καρατζαφέρης απέφυγε να ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης. Προέβη όμως σε δήλωση με νόημα, λέγοντας: «Θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και δίνοντας περισσότερη τροφή στα σενάρια, που θέλουν να παίρνει τους βουλευτές του και να αποχωρεί και που ο ίδιος με μαεστρία είχε δημιουργήσει.

Τελικά, το περιεχόμενο της συζήτησης έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα από τον κ. Πετσάλνικο. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως ο κ. Καρατζαφέρης τον συνάντησε, προκειμένου να μάθει για πιο λόγο έχει αναβληθεί τέσσερις φορές η προ ημερησίας διάταξη, όπου θα συζητούνταν το δημογραφικό!

Real.gr και Πρώτο θέμα

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.