Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δυσαρέσκεια και ερωτηματικά για τον αντιπρόεδρο

Ο εφαρμοστικός νόμος, ο οποίος εξειδικεύει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα συζητηθεί στις 4 το απόγευμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ξεκινά σήμερα τις συναντήσεις του με την τρόικα.

Νωρίτερα, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Κυβερνητική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, αναμένεται ...........

και η σύγκληση αύριο το πρωί του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας με τον κ. Βενιζέλο να ενημερώνει τους βουλευτές του κόμματός του για τις εξελίξεις, ενώ αμέσως μετά μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Η κυβέρνηση πήρε ανάσα με την ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο, τα δύσκολα είναι μπροστά, καθώς ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης με δήλωσή του στο real.gr επιμένει ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο αν δεν αλλάξει η διάταξη για τη ΔΕΗ. Ανοιχτό, επίσης, αφήνει το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου, λόγω κυρίως της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Ακόμη δυσκολότερα θα καταστούν τα πράγματα για την κυβέρνηση κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου, όπου βουλευτές της πλειοψηφίας προγραμματίζουν να ψηφίσουν θετικά επί της αρχής, αλλά να καταψηφίζουν άρθρα που αφορούν κυρίως θέματα που συνδέονται με ψηφοφόρους της περιφέρειάς τους.

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και την κρίση που δημιούργησε με την ομιλία του με τη ΝΔ, δίνοντας αφορμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκαλέσει κρίση σε θέμα που δεν αφορούσε τη συζήτηση ή το μέλλον της χώρας. Σύμφωνα, μάλιστα, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να ήταν στις προθέσεις του κ. Πάγκαλου να τορπιλίσει τη συναίνεση που προωθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης τόσο ο πρωθυπουργός όσο, κυρίως, και ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τον κ. Πάγκαλο άδειασε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόσο με την έκτακτη παρέμβασή του όσο και με τη δευτερολογία του, ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν προτίθεται να υποβάλει την παραίτησή του, ενώ στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να τον καλύψει, έστω και με αστερίσκους, ώστε να μην δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση.

Ενδιαφέρον έχει, επίσης, αν το διαφορετικό ύφος κυρίως προς την αξιωματική και την ελάσσονα αντιπολίτευση που χρησιμοποίησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής είναι επιλογή ρόλων ή μια διαφορετική στρατηγική από την πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.