Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Με το άρθρο 23 του νόμου 3877/2010 δόθηκε η δυνατότητα σε όσους είχαν, μέχρι τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΛΓΑ, ή δεν είχαν αποδώσει μέχρι την ημερομηνία αυτή την ειδική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ του άρθρου 5ου του νόμου 1790/1988, να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσά είτε εφάπαξ, είτε σε 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η σχετική αίτηση ή δήλωση .......

υπαγωγής έπρεπε να υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ το αργότερο εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, δηλαδή ως τις 20-12-2010.
Ωστόσο, η προθεσμία που τελικά προέκυψε για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών ήταν περιορισμένη, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός δικαιούχων να μη μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή.

Για το λόγο αυτό, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προωθούν τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η αρχική προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση θα παραταθεί, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα παραπάνω μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων.

2 σχόλια:

  1. ΠΑΣΟΚ ΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.