Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», που κυκλοφορεί την Πέμπτη, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με ποσοστό 28,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 26%. Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο σημειώνει αξιοσημείωτη αύξηση.

Η Βουλή που προκύπτει είναι .......

επτακομματική με τα μικρά κόμματα να βρίσκονται σε άνοδο, την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα, στο 34,7% και τα λοιπά στο 7%.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 13,5%, ο ΛΑ.ΟΣ. 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, οι Οικολόγοι 3,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2% και η Δημοκρατική Αριστερά 3%.

Σε δεύτερη έρευνα για το περιοδικό «Επίκαιρα», που έχει γίνει από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Επαμεινώνδα Πανά καταγράφεται η υποδοχή από τους πολίτες του κινήματος των «Αγανακτισμένων» και το βαθμό εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τα στελέχη του.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες αποτιμούν θετικά το κίνημα των «Αγανακτισμένων», με μεγάλα ποσοστά σε όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών. Το μνημόνιο θεωρείται, σε συντριπτικό ποσοστό, η βασική αιτία που «έβγαλε» τους αγανακτισμένους στις πλατείες. Επίσης υπάρχει πολύ μεγάλη αποδοχή της δυνατότητας επιρροής των «Αγανακτισμένων» στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Τα ποσοστά πέφτουν αλλά εντούτοις παραμένουν υψηλά όσον αφορά τη συνολική αποδοχή των θέσεων και των δράσεων των «Αγανκτισμένων» με διακύμανση των ποσοστών από την Αττική στη Θεσσαλονίκη.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.