Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

"Ασφαλή τα ελληνικά οπωροκηπευτικά"

Τα ελληνικά οπωροκηπευτικά είναι απολύτως ασφαλή και δεν προκαλούν οποιοδήποτε πρόβλημα στην ανθρώπινη υγεία, μετέδωσαν πριν από λίγο τα δύο κρατικά πρακτορεία της Ρωσίας ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ και ΡΙΑ-Νόβοστι, επικαλούμενα δήλωση του προέδρου του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Χρήστου Δήμα, στους ανταποκριτές τους στην Αθήνα.

"Με αφορμή την απαγόρευση ..........

της εισαγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους Ρώσους καταναλωτές ότι τα ελληνικά οπωροκηπευτικά προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή, εξαιρετικής ποιότητας και δεν έχουν προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην υγεία των ανθρώπων", υπογράμμισε ο κ. Δήμας, ο οποίος εξελέγη την άνοιξη πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου.

"Ως γνωστόν, τα ελληνικά οπωροκηπευτικά προϊόντα είναι εξαιρετικά δημοφιλή στις εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσων τουριστών, που επισκέπτονται την Ελλάδα, στους καταναλωτές στη Ρωσική Ομοσπονδία και αποτελούν τη βάση της αποδεδειγμένα υγιεινής μεσογειακής διατροφής", σημειώνουν τα ρωσικά πρακτορεία, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουν εντοπιστεί οποιαδήποτε κρούσματα της αιμοραγγικής επιδημίας του βακτηριδίου E.coli.

Το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ παραθέτει εν συνεχεία και δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρήστου Αηδόνη ότι τα "μολυσμένα αγγούρια", που εντοπίστηκαν στη Γερμανία, "δεν έχουν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας", τα οποία ελέγχονται αυστηρά τόσο για εισαγωγές από την ΕΕ όσο και από τρίτες χώρες.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.