Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ενοποίηση νοσοκομείων – εξορθολογισμός στα επιδόματα

Τις προθέσεις του για την διοικητική ενοποίηση δεκάδων νοσοκομείων ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ.Α.Λοβέρδος. Στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους διοικητές από όλη την Ελλάδα τόνισε ότι τα 131 νοσοκομεία της χώρας θα πάψουν να λειτουργούν με ισάριθμες διοικήσεις, αλλά όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα διοικούνται στο εξής μόνο από 83 διοικήσεις.

Από τις 1.900 κλινικές θα ..........

συγχωνευθούν οι 300, αφού όπως ανέφερε, πριν από 15 χρόνια στα νοσοκομεία υπήρχαν μόνο 950 κλινικές ενώ σήμερα υπερδιπλασιάστηκαν...

Ο κ. Λοβέρδος άφησε αιχμές κατά ορισμένων γιατρών που επί χρόνια χρησιμοποιούσαν τις κλινικές για να δέχονται δικούς τους ασθενείς, ενώ ήταν αυστηρός και προς τους διοικητές, από τους οποίους ζήτησε να τηρούν τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων τους για να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης χρημάτων χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία ότι οι δαπάνες στην υγεία για το 2011 θα μειωθούν περισσότερο από 1,35 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις αρχές του έτους έχει αυξηθεί κατά 10% η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, και για το λόγο αυτό τα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικά στις υπηρεσίες που προσφέρουν στον πολίτη.

Στο μεταξύ, εκτιμάται ότι περί τα 48 εκ. ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος για προνοιακά επιδόματα, μετά τον ‘εξορθολογισμό’ και την επανεξέταση, αφού εξακολουθούν να λαμβάνουν επιδόματα άνθρωποι που δεν τα δικαιούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.