Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στον Δήμο Τριφυλίας

Απλήρωτοι είναι οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στους Δήμους της Χώρας αλλά και στον Δήμο Τριφυλίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε .........

άνθρωπος μας από τον Δήμο Τριφυλίας οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης στις συμβάσεις τους είχαν καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου.
Όμως νεότερο έγγραφο από τους συναρμόδιους υπουργούς παρατείνανε τις συμβάσεις μέχρι την συμπλήρωση 18 μηνών εργασίας.
Έτσι τα παιδιά που είχαν σύμβαση επέστρεψαν στις εργασίες τους αλλά εξ αιτίας της μη διευκρίνησης στο κείμενο των συναρμοδίων υπουργών τα χαρτιά για την μισθοδοσία τους που πήγαν στο ελεγκτικό συνέδριο δεν υπεγράφησαν.
Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα παιδιά που ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ δεν μπορούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Έτσι ο Δήμαρχος Τριφυλίας με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφο του στον Γιάννη Ραγκούση ζητά να διευκρινιστεί η παράταση των συμβάσεων των παιδιών αυτών μέχρι την συμπλήρωση 18 μηνών έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στο ελεγκτικό συνέδριο και να δοθεί το πράσινο φως για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων.

Αναλυτικά το έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας αναφέρει:

ΠΡΟΣ
Τον κ. Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: Παράταση Συμβάσεων Μερικώς Απασχολουμένων Ν. 3250/2044.

Κύριε Υπουργέ,
Από το υπ’ αρ. Πρωτ 23485/10-6-2011 έγγραφο του υπουργείου σας, που κοινοποιήθηκε και στο Δήμο μας με fax μ’ έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η παράταση που δόθηκε στις συμβάσεις μερικής απασχόλησης με την υπ’ αρ. 1/29-4-2011 κοινή απόφαση των τριών συναρμόδιων υφυπουργών αφορά μόνο όσες συμβάσεις προβλέπανε δυνατότητα παράτασης, χωρίς αυτό να προκύπτει από το κείμενο της απόφασης.

Πράγματι:

1) Η περίληψη της απόφασης που αναρτήθηκε στο δίκτυο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με στοιχεία ανάρτησης ΑΔΑ: 4ΑΘΩΚ-Σ επί τη βάση της οποίας έγινε η παράταση για να μην γίνει διακοπή της παρεχόμενης εργασίας, απολύτως αναγκαίας για την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργιών του «Καλλικρατικού» μας Δήμου σε δύο σημεία ρητά αναφέρει: «Παράταση συμβάσεων μερικώς απασχολουμένων Ν. 3250/2004, όπως ισχύει μέχρι την συμπλήρωση δεκαοχτώ μηνών».

2) Όταν έφτασε στο Δήμο το σώμα της απόφασης και πάλι είχε ως τίτλο «παράταση συμβάσεων μερικώς απασχολούμενων Ν. 3205/2004, όπως ισχύει, μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοχτώ μηνών απασχόλησης», ενώ το ίδιο επισημαίνεται και στο σημείο 4 του σκεπτικού της συγκεκριμένης απόφασης.

Γίνεται δηλ. σαφής η πρόθεση – απόφαση για παράταση των συμβάσεων προκειμένου να συμπληρωθούν δεκαοχτώ μήνες απασχόλησης χωρίς πουθενά (ούτε στο αποφασιστικό της σκέλος, που όψιμα κρίνεται ασαφής) να τίθεται ως προϋπόθεση να υπήρχε στην αρχική σύμβαση πρόβλεψη δυνατότητας παράτασης, που άλλωστε δεν μπορούσε να είχε συμβεί, παρά μόνο κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ίσχυαν κατά την σύναψη των αρχικών συμβάσεων. Ουδείς άλλωστε μπορεί να διανοηθεί ότι μια απόφαση τριών υφυπουργών, εκδόθηκε όχι για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των «Καλλικρατικών» Δήμων, που όπως γνωρίζετε έχουν τεράστιες ελλείψεις και προσωπικού, αλλά για να επιβραβεύσει και «νομιμοποιήσει» διαδικασίες που βρισκόντουσαν πέρα των προβλέψεων των διατάξεων που ίσχυαν!

Κύριε Υπουργέ:
Α) Επειδή δυσκολευόμαστε ν’ αποδεχθούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση των τριών συναρμόδιων υφυπουργών έγινε μόνο και μόνο για να καλύψει παρατυπίες που είχαν γίνει.

Β) Επειδή και ο δικός μας «Καλλικρατικός» Δήμος εξακολουθεί να έχει ανάγκη από την συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων αυτών για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου (υπηρεσίες καθαριότητας, κλπ.) ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Άλλωστε και ο δικός μας Δήμος είχε υποβάλλει αίτημα για την παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων.

Γ) Επειδή ήδη μετά την παράταση που δόθηκε με την συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση οι μερικώς απασχολούμενοι με καλή πίστη εργάζονται κανονικά και μετά την αιωρούμενη άρνηση του Επιτρόπου να θεωρήσει το σχετικό ένταλμα θα εμπλακούν αναιτίως γι’ αυτούς σε δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσουν τη δικαίωση του μόχθου τους, σ’ αυτή μάλιστα την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν (ανεργία στα ύψη, περικοπές εισοδημάτων κ.α.)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

κ. Υπουργέ
σας παρακαλούμε κι αυτή ακόμη την ύστατη στιγμή να τροποποιήσετε την υπ΄ αριθμ. 1/29-4-2011 κοινή υπουργική απόφαση προσαρμόζοντας το διατακτικό της σύμφωνα με την ανάρτηση της περίληψης της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το περιεχόμενο του τίτλου – θέματος αλλά και του σκεπτικού της και προ παντός σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοκρισίας και της καλής πίστης.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ



ΣΧΟΛΙΟ
Είναι απαράδεκτο κάποιοι υπουργοί να παίζουν με τις λέξεις με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να μένουν απλήρωτοι για τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους.
Αν υπάρχει έστω και ελάχιστο φιλότιμο επάνω τους ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΠΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 90 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.Ο Κ ΚΟΛΙΑΣ ΘΕΟΡΕΙΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΗΓΕΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΑΥΡΙΟ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ..ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΣΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.