Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Φιλιατρά: Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τις κρατικές γεωτρήσεις

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις και πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις μεταξύ Δήμου Τριφυλίας και αγροτών των Φιλιατρών για τις κρατικές γεωτρήσεις.

Άμεσα πρέπει να βρεθεί λύση για τη στελέχωση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, αρμόδιας και υπεύθυνης για τη λειτουργία και διαχείριση των γεωτρήσεων, ώστε αυτές να «δουλέψουν» για την άρδευση των εκτάσεων που έχουν δικαίωμα και οι οποίες, στα Φιλιατρά, ανέρχονται σε εκατοντάδες στρέμματα, τα οποία, μάλιστα, καλλιεργούνται.

Προχθές το βράδυ, στα γραφεία του........

Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, έγινε σύσκεψη με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια και μέλη του Συλλόγου για να συναποφασίσουν τι θα κάνουν και ποια μέλη θα προταθούν για την προσωρινή διοίκηση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν διάφορες απόψεις, καθώς και προβληματισμοί.
O δήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε για τη σύσκεψη πως «έγινε παράκληση στα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν ουσιαστικότερα στη διαχείριση των κρατικών γεωτρήσεων, οι οποίες εδώ και κάποια χρόνια είναι χωρίς διοικούσα επιτροπή και έχουν επιβαρυνθεί και με κάποια χρέη, σε σημείο που να μην έχει πληρωθεί ούτε το ρεύμα της ΔΕΗ. Η εποπτεία τους, πλέον, ήρθε στο Δήμο και σκοπός μας είναι να θέσουμε σε νέα βάση τη λειτουργία των κρατικών γεωτρήσεων. Ζητήσαμε σε αυτό να βοηθήσουν και οι παραγωγοί μέσω του Αγροτικού Συλλόγου…».

Όπως είπε στο «Θ» το μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Τέλης Καναβός, «συζητήσαμε με το δήμαρχο για τις κρατικές γεωτρήσεις και το πρόβλημα που υπάρχει με τη στελέχωση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής. Εκφράσαμε την αγωνία μας στο δήμαρχο, γιατί πρέπει οι γεωτρήσεις να δουλέψουν για να αρδεύονται οι καλλιέργειες.
Πρόβλημα, επίσης, υπάρχει με τους υπαλλήλους που κανείς δεν τους “αναγνωρίζει” και οι οποίοι έχουν προσφέρει…».

Σημειώνουμε πως για χθες βράδυ ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη των μελών του Αγροτικού Συλλόγου και άλλων παραγωγών για να συζητήσουν το θέμα.

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΩΡΕ ,ΜΗ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΛΙΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.