Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Εκδικάζεται σήμερα η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Δεν αποκλείεται και επιστράτευση

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το Δικαστήριο προκειμένου να κριθεί αν η απεργία της ΓΕΝΟΠ είναι παράνομη και καταχρηστική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή που ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση για την απεργία της ΓΕΝΟΠ μετά από αίτηση της ΔΕΗ πήρε αναβολή για σήμερα.

Με την προσωρινή εντολή του το ..........

Δικαστήριο υποχρέωνε την ΓΕΝΟΠ να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης και να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ.

Ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη (28.06) και την Τετάρτη (29.06) η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.

ΓΕΝΟΠ: "Πλήρως νόμιμη η απεργία της ΔΕΗ"

"Εντός νομικού πλαισίου" είναι η πολυήμερη διακοπή του ρεύματος που έχει ταλαιπωρήσει ολόκληρη την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, όπως υποστήριξε η ΓΕΝΟΠ σε χθεσινή της ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι η διαθέσιμη ισχύς είναι 4053 μεγαβάτ από θερμικά εργοστάσια και 2900 MW από υδροηλεκτρικά (σύνολο 6953 MW) στα οποία προστίθενται 200 MW από ΑΠΕ (αιολικά κλπ.) και οι εισαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία.

"Συνεπώς οι όποιες διακοπές ρεύματος δεν οφείλονται στο ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν διέθεσε τα 6800MW που όριζε η απόφαση. Όσο δε, για το πού κόβεται το ρεύμα και για πόση ώρα, για μια φορά ακόμα θέλουμε να επισημάνουμε ότι, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η Διοίκηση της ΔΕΗ", υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ.

Η ανακοίνωση περι νόμιμης απεργίας από την ΓΕΝΟΠ ήρθε μετα την επιστολή του Σαββάτου απο πλευράς διοίκησης ΔΕΗ με την οποία οι συνδικαλιστές καλούνταν να θέσουν και πάλι σε λειτουργία μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Δεν αποκλείεται και επιστράτευση

Παράλληλα η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι το σωματείο είναι έμπειρο και δεν θα “πέσει” με την πρώτη δικαστική απόφαση, σκέφτεται ότι ίσως μετά από μια βδομάδα κινητοποιήσεων που έφερε το σύστημα στα όριά του είναι η ώρα να κηρύξει επιστράτευση των εργαζόμενων ώστε να ανοίξουν κάποιες έστω από τις ανενεργές λόγω απεργίας μονάδες και να ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση καθώς η χώρα απειλείται με γενικό μπλακ άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.