Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Φάκος: «Υποβιβασμός στις ομάδες που εμπλέκονται»

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρεάς Φάκος τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι ομάδες που θα αποδειχθούν ότι είχαν εμπλοκή σε δωροδοκίες, θα υποβιβαστούν. Τι λέει για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η τύχη των ομάδων που εμπλέκονται ........

στα στημένα παιχνίδια ενδιαφέρει την κοινή ποδοσφαιρική γνώμη, με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο να υπογραμμίζει πως για όσες αποδειχθεί η ενοχή των παραγόντων τους σε δωροδοκίες, θα υποβιβαστούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Aνδρέας Φάκος:

Για το αν έχει πάρει το φάκελο:

«Όχι δεν έχω στα χέρια μου τίποτα ακόμα. Περιμένουμε να τον πάρουμε σήμερα ή αύριο. Εκτός από τα αντίγραφα του φακέλου θα ζητήσουμε και αντίγραφα των απολογιών των κατηγορουμένων. Είναι αξιόλογα στοιχεία αυτά. Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα καλέσουμε κανέναν σε απολογία».

Που φτάνει η δικαιοδοσία του:

«Εμείς δεν έχουμε δικαιοδοσία και για τα 82 άτομα, αλλά περιορισμένη για πειθαρχική δίωξη σε αυτούς που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Μόνο όσοι έχουν μια ιδιότητα γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Σε αυτούς έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη».

Για τις ποινές:

«Όλες έχουν σχέση με το αθλητικό κομμάτι. Οι πειθαρχικές κυρώσεις, με βάση αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, θα αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και τους στοιχήματος. Με αυτά θα ασχοληθούμε. Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε είναι χρηματικές ποινές, αποκλεισμού προσώπων από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και υποβιβασμό, εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή. Πρέπει να δούμε προς τα πού υπήρξε, αν υπήρξε δωροδοκία».

Για την αθλητική δίωξη:

«Είναι ξεκάθαρη η διάταξη όχι μόνο του πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αλλά και του βασικού νόμου περί αθλητισμού. Είναι ανεξάρτητη και αυτοτελής η αθλητική πειθαρχική δίωξη από την ποινική. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε θα είναι πιο γρήγορη αφού έρχεται σε εμάς έτοιμη η δικογραφία. Εμείς θα κάνουμε αξιολόγηση και εκτίμηση των στοιχείων που θα έρθουν στα χέρια μας και θα δούμε που πρέπει να ασκήσουμε δίωξη, στέλνοντάς τα στη συνέχεια στο αρμόδιο Όργανο».

Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Αυτό είναι ξεχωριστό κομμάτι, δεν υπάγεται σε εμάς. Θα ρυθμιστεί από τις αρμόδιες Αρχές, με πρώτη την UEFA. Δεν θα το κρίνουμε εμείς. Μπορεί να πάει και στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS). Εμείς είμαστε η πρώτη βαθμίδα, υπάρχει η Εφέσεων και τελευταίο το CAS».

Για τις υποθέσεις που δεν αφορούν το χώρο του ποδοσφαίρου:

«Εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά με το χώρο του ποδοσφαίρου. Οι υποθέσεις που δεν αφορούν το χώρο αυτό δεν είναι στη δικαιοδοσία μας».

Για την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο της αθλητικής Δικαιοσύνης:

«Εύλογα ο κόσμος έχει αμφιβολίες, απορίες και δισταγμούς για τη δικαιοσύνη. Εγώ και ο κ. Αντωνακάκης και οι περισσότεροι που ασχολούνται έχουν εμπειρία ετών. Πρέπει να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στην αθλητική Δικαιοσύνη ο κόσμος, παρά στην πολιτική».

Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.