Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τριφυλία Πρόταση για στήριξη υγειονομικών μονάδων

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Τριφυλίας, διοικητών, διευθυντών και στελεχών των υγειονομικών μονάδων της Τριφυλίας διεξήχθη χθες το πρωί στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των μονάδων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης, από την Πολιτεία, των υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιών στην Τριφυλία.

Ιδιαίτερη κουβέντα έγινε .........

για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την αναβάθμισή του, καθώς και για τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ.

Μάλιστα, συναποφασίστηκε ο δήμαρχος να αποστείλει έγγραφο στον υπουργό Υγείας, στο οποίο και θα αναφέρει τη σημαντική συμβολή των υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιών στους χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα προτείνεται – διεκδικείται η στήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση των μονάδων της περιοχής.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας: «Όλοι συμπέσαμε στην εξής κατεύθυνση: στηρίζουμε, όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά και τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στηρίζουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης και αναβάθμισης των δύο Κέντρων Υγείας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων.

Επίσης, στηρίζουμε τον επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας του ΚΑΦΚΑ πάνω στους πραγματικούς λόγους ίδρυσης και λειτουργίας του. Και βέβαια, απαιτούμε την υλοποίηση της εξαγγελίας για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά». Όπως μας είπε ο κ. Κόλλιας, στο έγγραφο που θα αποστείλει στον υπουργό Υγείας θα περιέχονται και τα στοιχεία της κάθε μιας υγειονομικής μονάδας που ενισχύουν την ως άνω κατεύθυνση για στήριξη και αναβάθμιση των υγειονομικών μονάδων και υπηρεσιών στην Τριφυλία, ενώ παράλληλα θα ζητείται συνάντηση με τον υπουργό για να του εκθέσουν και από κοντά τα επιχειρήματα και τα αιτήματά τους.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.