Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Υπ. Δικαιοσύνης Φυλακές σε Αρκαδία ή Μεσσηνία

Θέμα ίδρυσης Γενικού Καταστήματος Κράτησης στους Νομούς Αρκαδίας ή Μεσσηνίας θέτει με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

Όπως σημειώνεται σ’ αυτό, «σύμφωνα ..........

με το ισχύον Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Καταστημάτων Κράτησης, στην περιφέρειά σας προβλέπεται να ανεγερθεί μελλοντικά ένα ακόμη Γενικό Κατάστημα. Με δεδομένο ότι αυτό θα εξυπηρετεί το Εφετείο Καλαμάτας, θα πρέπει να έχει ικανοποιητική οδική σύνδεση με αυτήν.

Αναζητούνται, επομένως, κατάλληλα γήπεδα για την ανέγερση του νέου καταστήματος κράτησης στους Νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Μετά την ανέγερσή του θα καταργηθεί η υφιστάμενη Δικαστική Φυλακή Τρίπολης.
Το γήπεδο θα πρέπει να έχει έκταση 80-100 περίπου στρεμμάτων και να πληροί τις απαιτήσεις που αναφέρονται στο τεύχος προδιαγραφών καταλληλότητας για την ανέγερση Καταστημάτων Κράτησης».

Μετά τα παραπάνω και με σκοπό τη διερεύνηση του θέματος, με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης όρισε 13μελή επιτροπή, με επικεφαλής τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.
Τα υπόλοιπα μέλη είναι: Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλόπολης Ιερεμίας, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστογιάννης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λυτρίβης και πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Σταματάκος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε αίτημα τόσο από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας όσο και από την πλευρά του Δήμου Θουρίας για την κατασκευή σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή της Πολιανής.

Θάρρος

2 σχόλια:

  1. Και γιατι να μην γίνουν στα Φιλιατρά οι Φυλακές????
    Δεν το κατάλαβα δηλαδή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλλη μια ευκαιρια για να διασπαθιστει δημοσιο χρημα ..τοσοι πολλοι κρατουμενοι υπαρχουν που δεν εχουμε που να τους παμε ;;ας γινει σωστη σταθμιση αναγκων απο το αρμοδιο υπουργειο και μετα βλεπουμε .γιατι να κλεισει το καταστημα τριπολης τι προβλήμα εχει ?και το κτιριο τι θα απο-γινει,περιστερωνας ;τι συζηταμε τωρα .τους πηρε ο πονος για το εφετειο καλαματας και την εξυπηρετηση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.