Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την καμπάνια ύδρευσης της Ηλείας από τον Ερύμανθο

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον τρόπο διαχείρισης και τους αποδέκτες των 139.600 ευρώ που αφορούσαν την προβολή του έργου ύδρευσης των πόλεων της Ηλείας από τον Ερύμανθο, διέταξε, χθες, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτης Μεϊδάνης.

Η προκαταρκτική εξέταση .........

έρχεται μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και τις καταγγελίες των τοπικών ΜΜΕ για τη διαχείριση του ποσού των 139.600 ευρώ που αφορούσε την προβολή του έργου ύδρευσης των πόλεων του νομού από τον Ερύμανθο, αφού 139.600 ευρώ πήγαν σε «εταιρεία-φάντασμα». Το 75% του ποσού αυτού παρείχε το Ταμείο Συνοχής ΙΙ ενώ το υπόλοιπο εθνικοί πόροι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» οι καταγγελίες αναφέρουν ότι μόνο «ψίχουλα» ήταν τα έσοδα των τοπικών ΜΜΕ ενώ η εταιρεία που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν διαφορετική από εκείνη θα αναλάμβανε το έργο έπειτα από διεθνή διαγωνισμό.

Ο δικαστικός λειτουργός ζητά να διερευνηθούν άμεσα: α) ποια εταιρεία πήρε το έργο της προβολής και υπό ποιες συνθήκες, β) Γιατί άλλη εταιρεία φαίνεται ότι πήρε το συγκεκριμένο έργο και διαφορετική εταιρεία εμφανίζεται στη συνέχεια να μοιράζει τα χρήματα, να κόβει τιμολόγια και να δίνει σχετικές εντολές στα τοπικά ΜΜΕ, γ) Πόσα ήταν τα χρήματα που έλαβαν τα τοπικά ΜΜΕ και δ) Που πήγαν, αναλυτικά, όλα τα χρήματα του έργου της προβολής.

Άμεσα θα κληθούν να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ της Ηλείας, οι οποίο επώνυμα κατήγγειλαν επώνυμα ότι αποκλείστηκαν από το συγκεκριμένο έργο και κάποιοι ότι πήραν ψίχουλα. Χθες με επίσημο έγγραφο της προς το Περιφερειακό Συμβούλιο η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Δυτικής Ελλάδας» ζητά να κατατεθούν και να χορηγηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα και παραστατικά για τη νομιμοποίηση όλων των δαπανών διαφήμισης του Έργου Ύδρευσης Δήμων και Κοινοτήτων από τον Ερύμανθο ποταμό, τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει «προκλητικά υπέρογκες».

Επιπλέον ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ κατήγγειλαν χθες ότι προκύπτουν ερωτηματικά από την αμοιβή των 270.000 ευρώ του τεχνικού συμβούλου του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.