Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πίεση για εκλογές - Απειλή για διαγραφές

Εντείνονται οι σκέψεις, αλλά και οι πιέσεις από βουλευτές, στο Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρες κάλπες, μετά το χτεσινό ξέσπασμα έξω από το Κοινοβούλιο και τη φυγάδευση βουλευτών από τον Εθνικό Κήπο.

Οι βουλευτές, αλλά και ........

μέλη της κυβέρνησης, θεωρούν ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις θα λάβουν πρωτοφανή μορφή μετά την εξαγγελία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων. Παράλληλα, η κυβέρνηση οδηγείται σε πλήρη πολιτική απομόνωση.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, απειλούν ότι πολύ δύσκολα θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, γεγονός που δεν αποκλείει οι κάλπες να στηθούν χωρίς πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Εκτός ΚΟ όσοι καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθούν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αν καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το real.gr.

Η απόφαση είναι ειλημμένη από τον πρωθυπουργό -πολύ περισσότερο καθώς υπάρχει το προηγούμενο της διαγραφής των τριών (Γιάννη Δημαρά, Βασίλη Οικονόμου και Σοφίας Σακοράφα) που καταψήφισαν το Μνημόνιο, αλλά και του κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου που καταψήφισε εξίσου σοβαρό για την κυβέρνηση νομοσχέδιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πολύ μεγάλος προβληματισμός τόσο για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο και οι ιδιωτικοποιήσεις όσο και για το κλίμα που θα δημιουργηθεί στην ΚΟ καθώς οι βουλευτές δέχονται ολομέτωπη κριτική στην περιφέρειά τους από την κοινωνία.

Κρίσιμο ΚΤΕ Οικονομικών

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα κλείσει οριστικά το αργότερο το βράδυ απόψε. Σε μια τέτοια περίπτωση αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Παρασκευή θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο. Ειδικά η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι αντιδράσεις των βουλευτών θα καθορίσουν και το κλίμα που θα δημιουργηθεί στην πορεία, κλίμα που αναμένεται πολύ δυσμενές για την κυβέρνηση.

Διυπουργική υπό τον Πάγκαλο

Σήμερα, πάντως, συνεδριάζει η διυπουργική Επιτροπή για τις συγχωνεύσεις υπό την προεδρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.

Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.