Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Αποφάσισαν 48ωρες απεργίες στη ΔΕΗ

Ο κύβος ερρίφθη για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, που οριστικοποίησαν την ημερομηνία έναρξης των επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε απόψε το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Η απεργία αναμένεται να έχει ........

επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τη ΓΕΝΟΠ για το διεκδικητικό πλαίσιο των απεργιών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καλεί και τις άλλες Ομοσπονδίες σε 48ωρη απεργία

Στο μεταξύ, πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, για συντονισμό των κινητοποιήσεων και πρόταση προς τη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιουνίου (οπότε αναμένεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου) απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με τη σημερινή απόφαση του ΔΣ.

«Με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας και επειδή η επίθεση που δεχόμαστε είναι γενική, η ΓΕΝΟΠ καλεί όλες τις Ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, όλους τους χώρους που μεθοδεύεται η αποκρατικοποίησή τους, είτε η περαιτέρω μετοχοποίησή τους, ώστε να συντονίσουμε τα βήματά μας και να αντεπιτεθούμε με τη μέγιστη σφοδρότητα, γιατί μόνον έτσι μπορούμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η ΓΕΝΟΠ προτείνει στη ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας στις 27 και 28 Ιουνίου με ανοικτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

«Με την κυβέρνηση και την τρόικα θα συναντηθούμε στις πύλες των ορυχείων, των σταθμών, των υποσταθμών, των ΚΥΤ, των διανομών και των καταστημάτων εμπορίας», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.

Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Απεργήστε όσο θέλετε. Περάστε σαν πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα όμως να ταλαιπωρείτε τον ταλαίπωρο πολίτη που τραβάει τα πάνδεινα από την κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα και ζητάει απο τους πολίτες να πληρώσουν τα κλεμένα.
Ελπίζω ένας σοβαρός εισαγγελέας να πράξει το καθήκον του και να προστατεύσει τους πολίτες απο μια ΓΕΝΟΠ που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα έτρεξαν πολλά δισεκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.