Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σκανδαλίδης σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το 2011 θα είναι έτος διαβούλευσης με τους αγρότες»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, σε απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει στις 13/05/11 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την άνιση και άδικη μεταχείριση των συκοπαραγωγών όσον αφορά το ποσό ανά στρέμμα που υποχρεούνται να καταβάλλουν για την ασφαλιστική εισφορά στον ΕΛΓΑ, δήλωσε ότι «το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ έχουν πλήρη συναίσθηση της πολυπλοκότητας και του μεγέθους της προσπάθειας που χρειάζεται να καταβληθεί για να καταλήξουμε τελικά, σε ένα σύστημα ασφάλισης απόλυτα αποδεκτό από τους αγρότες της χώρας μας».

Πιο συγκεκριμένα, με το νέο σύστημα ........

ασφάλισης και προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας, βάση υπολογισμού της εισφοράς είναι η ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής η οποία υπολογίζεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μέση παραγωγή ενός προϊόντος την τελευταία πενταετία σε ένα Νομό και τη μέση τιμή εμπορίας του προϊόντος αυτού. Έτσι, για τους παραγωγούς σύκων του Νομού Μεσσηνίας ως μέση παραγωγή και ως μέση τιμή, λήφθηκαν υπ’ όψιν αυτές που χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία 2005 – 2009 για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους εν λόγω παραγωγούς του Νομού. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στον υπολογισμό της εισφοράς για τα νωπά σύκα, ο κ. Σκανδαλίδης σημειώνει ότι για τα νωπά σύκα από 48 ευρώ που ήταν η εισφορά θα φτάσει τέλος στα 24 ευρώ.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού ανακοινώνει ότι το 2011 θα είναι έτος διαβούλευσης με τους αγρότες, δηλώνει ότι οποιαδήποτε πρόταση είναι βάσιμη και τεχνικά εφικτή θα γίνεται αποδεκτή και θα υλοποιείται άμεσα. Σε δηλώσεις της, η κ. Γιαννακοπούλου, μετά την παραπάνω κοινοποίηση από τον Υπουργό, δήλωσε ότι «η ασφαλιστική εισφορά για το τρέχον έτος έχει ήδη καταβληθεί, οπότε πλέον επιδιώκεται η νομοθετική ρύθμιση για τη μελλοντική εισφορά και οικονομική ελάφρυνση των συκοπαραγωγών. Επιπλέον, και σημαντικότερο, παρακαλώ τους συκοπαραγωγούς και τις ενώσεις τους να προχωρήσουν σε υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, τέτοιων οι οποίες να μπορούν να βελτιώσουν την αγροτική δραστηριότητά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.