Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

15 πολίτες ζητούν με εξώδικο την παύση του δημάρχου Ζαχάρως

Την άμεση έκδοση της διαπιστωτικής πράξης οριστικής εκπτώσεως από το αξίωμα του Δημάρχου Ζαχάρως, του Πανταζή Χρονόπουλου, μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου καταδίκης του ως αυτουργού σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος, ζητούν από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αναστάσιο Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Δημοτική Αρχή", Κώστας Αλεξανδρόπουλος, και άλλοι 14 κάτοικοι του Δήμου.

Σε διαφορετική περίπτωση τον ........

προειδοποιούν ότι "θα ενεργήσουν τα νόμιμα".

Σε εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που απέστειλαν στο γενικό γραμματέα της περιφέρειας, τον κατηγορούν ότι εσκεμμένα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην έκδοση της σχετικής απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου .

"Διάχυτη είναι η άποψη" , αναφέρουν στο εξώδικο που απέστειλαν στον κ. Αποστολόπουλο "ότι προσπαθείτε κύριε Γενικέ να αναβάλετε την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας των ΟΤΑ. Καθότι τότε θα μπορείτε να δηλώνετε ότι παύσατε να έχετε αρμοδιότητα έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης για την εν λόγω πειθαρχική παράβαση που έχει τελεσθεί πριν την ημερομηνία αυτή".

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι 14 συμπολίτες του, που υπογράφουν το εξώδικο εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους, στο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, "γι αυτήν την τακτική που ουδεμία σχέση έχει με τη νομιμότητα για την τήρηση της οποία επιλεγήκατε και τοποθετηθήκατε στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ως ο καταλληλότερος".

Οι 15 πολίτες της Ζαχάρως, επισημαίνουν ότι ο κ. Αποστολόπουλος, δεν προέβη στην έκδοση της απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου, όπως είχε υποχρέωση" από την παρ.1 εδ. γ' του άρθρου 236 του Ν.3852/10".

Ούτε επίσης μόλις έλαβε γνώση από τον ίδιο τον κ. Αλεξανδρόπουλο, της υπ' αριθμ 298/11 αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου, "ούτε και όταν στις 16.5.2011 κοινοποιήθηκε υπηρεσιακώς η ίδια ως άνω απόφαση από την αρμόδια Εισαγγελία με συνέπεια ο Δήμος της Ζαχάρως να αδυνατεί να λαβαίνει αποφάσεις, αφού" ο Πανταζής Χρονόπουλος, " αρνείται να αποδεχθεί την αυτοδίκαια πλέον έκπτωσή του".

Υπενθυμίζεται ότι επίσης με την υπ' αριθμ 3687/2010 απόφαση του ΣτΕ είχε απορριφθεί η από 12.7.2010 αίτηση του Πανταζή Χρονόπουλου "με την οποία ζητούσε την ακύρωση της υπ΄αριθμ16/7.7.2010 απόφασης" του κ. Αποστολόπουλου ,που είχε δεχθεί "ότι νομίμως τέθηκε ο ανωτέρω τέως Δήμαρχος Ζαχάρως σε κατάσταση αργίας ,διότι επήλθε οικονομική βλάβη στο Δήμο από την εκ μέρους του τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος ως Δημάρχου. Η ως άνω υπ' αριθμ 16/7.7.2010 απόφαση ίσχυε μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.

Το ως άνω Δικαστήριο δεν εξέδωσε όμως αθωωτική, αλλά εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά του κ. Πανταζή Χρονόπουλου, την υπ' αριθμ 124 και 125/ 25.2.2010, η οποία κατέστη αμετάκλητη δυνάμει της υπ' αριθμ 298/11 απόφασης του Αρείου Πάγου, όπου είχε προσφύγει ο ως άνω καταδικασθείς Πανταζής Χρονόπουλος".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.