Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα του Blogger

Αποκαταστάθηκε όπως φαίνεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από χθες το πρωί και που κράτησε off τα blogs της πλατφόρμας Blogger για κανα δίωρο εκτός πρόσβασης στον πίνακα διαχείρισης.

Το πρόβλημα επαναδημιουργήθηκε .......

χθες βράδυ περίπου στις 11 όπου και μέχρι αυτήν την ώρα η πρόσβαση παγκοσμίως στον πίνακα διαχείρισης δεν ήταν δυνατή. Όποιος προσπαθούσε να μπει στο πίνακα διαχείρισης έπαιρνε το μήνυμα "«Το Blogger δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν. Λυπούμαστε για τη διακοπή της υπηρεσίας»."

Σε ανακοίνωση της η Google και συγκεκριμένα των τεχνικών του Blogger στο φόρουμ τεχνικής υποστήριξης της υπηρεσίας, υποστήριξαν ότι η μερική διακοπή λειτουργίας των ιστολογίων οφείλεται σε προγραμματισμένη συντήρηση. Πρόσθεσαν δε ότι «οι μηχανικοί (της υπηρεσίας) εργάζονται σκληρά για να επαναφέρουν το Blogger σε κανονική λειτουργία και να αποκαταστήσουν τις αναρτήσεις και τα σχόλια».

Η Google δεν έχει ακόμη εξηγήσει σε τι οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση λειτουργίας της υπηρεσίας. Επιπλέον, δεν έχει παράσχει πληροφορίες για το πόσο ευρύ είναι το πρόβλημα, αν δηλαδή επηρεάστηκε το σύνολο των blogs ή απλώς ένα μέρος τους.

«Προκειμένου να επανέλθει το Blogger σε κανονική λειτουργία, όλα τα μηνύματα (που αναρτήθηκαν) από τις 7:37 π.μ. PT (σ.σ. 5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη 11/5 έχουν αφαιρεθεί προσωρινά.

Αναμένουμε πλήρη αποκατάσταση σύντομα», έγραψε το Blogger στο λογαριασμό του στο Twitter σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Τον περασμένο μήνα το Blogger ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ριζικό επανασχεδιασμό της υπηρεσίας. Ωστόσο σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter υποστήριξε ότι η τρέχουσα μερική διακοπή λειτουργίας δεν συνδέεται με την έναρξη των εργασιών επανασχεδιασμού.

Η πλατφόρμα Blogger της Google είναι η δημοφιλέστερη υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας ιστολογίων στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 1999 από την εταιρεία Pyra Labs, η οποία εξαγοράστηκε από την Google το 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.