Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να θυμίζει η περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, ένα 24ωρο μετά τις αιματηρές επιθέσεις ακροδεξιών σε βάρος μεταναστών, με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου πατέρα από ληστές, στην οδό Ηπείρου.

Την Παρασκευή κάτοικοι, ........

αλλά και ορισμένοι ακροδεξιοί, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες και να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου.

Η συγκέντρωση, υπό την επίβλεψη αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα -αντίθετα με όσα διαδραματίστηκαν λίγες ώρες νωρίτερα, όταν από τις επιθέσεις ακροδεξιών δεκάδες μετανάστες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία.

Χαρακτηριστική του σκηνικού βίας που υπήρξε στο κέντρο της Αθήνας είναι η φωτογραφία της εφημερίδας Έθνος, η οποία δείχνει έναν τρομαγμένο αλλοδαπό να τρέχει να σωθεί από δύο νεαρούς οι οποίοι τον κυνηγούν με ένα αιχμηρό αντικείμενο και τον κλωτσούν.

Τα σοβαρότερα περιστατικά ρατσιστικής βίας την Παρασκευή ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η επίθεση αγνώστων κατά αστικού λεωφορείου, από το οποίο κατέβασαν μετανάστες για να τους προπηλακίσουν. Λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι κυνήγησαν ΙΧ στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και έσπασαν ένα τζάμι.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου την Παρασκευή έγινε συγκέντρωση και πορεία μελών της Χρυσής Αυγής και αντισυγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι δύο πορείες δεν συναντήθηκαν, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τις κινητοποιήσεις.

Οι οργανώσεις μεταναστών καταδικάζουν τη δολοφονία του 44χρονου και ζητούν ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Να αποκλειστεί πάση θυσία μία «βεντέτα» ανάμεσα στους Έλληνες και τους αλλοδαπούς, ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ο αδικοχαμένος 44χρονος πατέρας θα κηδευτεί το Σάββατο το μεσημέρι. Οι έρευνες για τους δράστες της δολοφονίας του συνεχίζονται. Τα πρόσωπά τους φέρεται να έχουν καταγραφεί σε δύο κάμερες ασφαλείας.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να παρουσιάσει δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της καρδιάς της πόλης, την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Τις δικές του προτάσεις ετοιμάζει και ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, εν είδει συνεισφοράς του δήμου με συγκεκριμένα μέτρα στο συνολικό πλαίσιο πολιτικών πρωτοβουλιών και δράσεων από συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Ιn.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ ,ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
    ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ.
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ,
    ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΥΠ ΑΡΙΘ. ΕΝΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ,ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ.
    ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΦΡΕΝΑΡΕΙΣ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.