Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παρατείνεται από το επιμελητήριο το πρόγραμμα το εξωστρεφεια επιχειρήσεων

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ–ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτη Ξυνίδη, με νέα καταληκτική ημερομηνία τη Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 και ώρα 14:00.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, .........

εταίρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος-Πελοποννήσου–Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, τονίζει ότι η παράταση αυτή δόθηκε εξαιτίας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από όλους τους επιχειρηματικούς φορείς.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Επιμελητηρίου «πράγματι το πρόγραμμα τυγχάνει ευρείας αποδοχής και έχει αγκαλιαστεί από όλους τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με τον εξωστρεφή προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και από επιχειρηματίες που επιθυμούν να προβάλλουν το προϊόν τους ή της υπηρεσίες τους σε νέες διεθνείς αγορές».

Επεσήμαναν δε, τα πλεονεκτήματα του Προγράμματος, τα οποία το καθιστούν σύγχρονο, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, αφού:
1. Ενισχύει τον εξωστρεφή προσανατολισμό των επιχειρήσεων, την παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς αγορές και την ανάπτυξη συνεργειών βιομηχανίας-εμπορίου και υπηρεσιών.
2. Δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης πολλών κατηγοριών επιχειρήσεων τόσο από άποψη μεγέθους, όσο και από άποψη τομέα δραστηριότητας.
3. Υπάρχει μεγάλη και ελκυστική «γκάμα» επιλέξιμων δαπανών (π.χ. εξοπλισμός ποιοτικού ελέγχου, προγράμματα λογισμικού, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, σχεδιασμός και παραγωγή πληροφοριακού υλικού, δαπάνες προβολής και διαφήμισης, σχεδιασμός προϊόντων και συσκευασίας, πιστοποίηση προϊόντων, εκπόνηση μελετών και ερευνών, κ.λπ).
4. Επιδοτούνται δαπάνες μισθοδοσίας για απασχόληση 12 μηνών από την ημερομηνία πρόσληψης στελεχών marketing.
5. Δεν απαιτείται απόδειξη ύπαρξης της ίδιας συμμετοχής.
7. Δίνεται η δυνατότητα λήψης προκαταβολής ίση με το 50% της δημόσιας επιχορήγησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής..
Καταλήγοντας τόνισαν το εξαιρετικό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας για συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο ενισχύθηκε από τον μη συνυπολογισμό των ενισχύσεων του Προσωρινού Πλαισίου στις ενισχύσεις de minimis, μιας και «οι Μεσσήνιοι Επιχειρηματίες έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η μόνη διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στις νέες διεθνείς αγορές και ότι το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία για Επανεκκίνηση στην Επιχείρηση, και Ανάπτυξη μέσω της εξωστρέφειας.»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τηλ.: 27210 62200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.