Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δ. Κουσελάς: «Ανένδοτος κατά της φοροδιαφυγής»

«Η ΜΑΧΗ κατά της φοροδιαφυγής, με επίκεντρο αυτή των υψηλών εισοδημάτων και του μεγάλου πλούτου, είναι πλέον μάχη επιβίωσης για την οικονομία και τη χώρα μας», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς χαιρετίζοντας τη συνάντηση της Ειδικής Ομάδας Εργασίας Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και Υψηλών Εισοδημάτων, η οποία μελετά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ελεύθερων επαγγελματιών υψηλού εισοδήματος και φυσικών προσώπων που κατέχουν μεγάλη περιουσία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ........

εκτός των μελών της ομάδας, στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Τουρκία και την Κροατία......

«Oταν ο πολίτης διαπιστώσει πως ο μεγαλοεπιχειρηματίας, ο μεγαλογιατρός, ο μεγαλοδικηγόρος, που φοροδιαφεύγει συστηματικά, αυτός που έχει βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό, εντοπίζεται, ελέγχεται και αναγκάζεται να συμμορφωθεί, τότε και μόνο τότε θα εμπιστευθεί το φορολογικό σύστημα και τους μηχανισμούς του», σημείωσε ο κ. Κουσελάς παρουσιάζοντας το νέο θεσμικό πλαίσιο για άμεση απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης, που προηγουμένως απαιτούσε μέχρι και 7-10 χρόνια για την τιμωρία των παραβατών.

BEST TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.