Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ληστεία σε Κυπαρισσία, διαρρήξεις σε Καλαμάτα

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ

Στο έλεος διαρρηκτών, ληστών και πάσης φύσεως κακοποιών βρίσκεται η Μεσσηνία, καθώς δεν υπάρχει, πλέον, ημέρα που να μην υπάρχουν κρούσματα μικρής ή μεγάλης εγκληματικότητας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 2.30, στην Τερψιθέα της Κυπαρισσίας, τέσσερις άγνωστοι έσπασαν την πόρτα της οικίας του 45χρονου Παναγιώτη Κουτσαναστάση, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, και αφού τον χτύπησαν, τον λήστεψαν. Στη συνέχεια, αφού τον έδεσαν μαζί με τη γυναίκα του, τράπηκαν σε φυγή.

Στο μεταξύ, με σπασμένες κλειδαριές .........

και ανοιγμένες πόρτες βρήκαν τα καταστήματά τους 5 ιδιοκτήτες της οδού Ψαρών στην Καλαμάτα. Οι διαρρήκτες «χτύπησαν» ένα κομμωτήριο, μία ψησταριά, ένα καφέ ουζερί, ένα φούρνο και ένα κατάστημα νυφικών- βαπτιστικών.

Αναλυτικά:

Τερψιθέα Κυπαρισσίας

Με ακάλυπτα πρόσωπα λήστεψαν και έδεσαν ανδρόγυνο


Με ακάλυπτα πρόσωπα τέσσερις άγνωστοι έσπασαν την πόρτα οικίας στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, εισήλθαν, απείλησαν και λήστεψαν ανδρόγυνο, τους έδεσαν και ετράπησαν σε φυγή με αυτοκίνητο. Το νέο αυτό κρούσμα εγκληματικότητας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 2.30, στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, στην οικία του 45χρονου Παναγιώτη Κουτσαναστάση, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Φιλιατρών. Σημειώνουμε πως η οικία του 45χρονου, στην οποία διαμένει με τη σύζυγό του και τα δύο τους ανήλικα παιδιά, είναι ακριβώς πάνω από το πρατήριο, στον όροφο.

Οι δράστες πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό, από τις εισπράξεις του πρατηρίου το τριήμερο, τις οποίες είχε στην οικία του ο 45χρονος, έναν φορητό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ έκαναν την ντουλάπα άνω – κάτω, ψάχνοντας και για άλλα χρήματα και αντικείμενα. Μάλιστα, χτύπησαν τον 45χρονο στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός του, ζητώντας του χρήματα, ενώ με το χέρι του ο ένας εκ των δραστών έκλεισε το στόμα στη σύζυγο του 45χρονου, χωρίς ωστόσο να πειράξουν τον 11χρονο γιο τους που, ακούγοντας τους θορύβους, ξύπνησε και πήγε στο δωμάτιο των γονιών του. Ο δεύτερος, 7χρονος, γιος τους κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε κάτι.

Σοκαρισμένος από την περιπέτεια που πέρασε και προβληματισμένος από τα κρούσματα που σημειώνονται στην περιοχή, ο Παναγιώτης Κουτσαναστάσης περιέγραψε στο «Θ» τις σκηνές τρόμου που έζησε: «Στις 3 παρά 20 περίπου ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο, καθώς, όπως είδαμε μετά, σπάσανε την αλουμινένια πόρτα της εισόδου και έπεσε κάτω. Πριν προλάβω να καταλάβω κάτι, να συνειδητοποιήσω τι γίνεται, όρμησαν τέσσερα άτομα στο δωμάτιό μου. Με ακινητοποιήσανε, με χτυπήσανε, ενώ ακινητοποίησαν και τη σύζυγό μου… Δε φορούσαν κουκούλες, μόνο γάντια. Ζητούσαν “τα λεφτά, τα λεφτά, πού είναι τα λεφτά;”. Τους οδήγησα εκεί που είχα τα χρήματα και τους τα έδωσα. Δεν ήταν Έλληνες, ξένοι ήταν, αλλά μιλούσαν καλά τη γλώσσα, όχι σπαστά όπως όταν κάποιος είναι λίγο καιρό στην Ελλάδα. Θα είναι χρόνια εδώ… Αλβανοί δεν είναι, απ’ ό,τι κατάλαβα. Ή Ρουμάνοι ή Βούλγαροι ή δεν ξέρω τι μπορεί να είναι…
Αφού τους δώσαμε τα λεφτά, μας δέσανε, χέρια – πόδια, και φύγανε… Ευτυχώς που δεν είχαμε χειρότερα. Έχω και δύο παιδιά που είναι μικρά. Το ένα, ευτυχώς, δεν ξύπνησε καθόλου, το άλλο ξύπνησε, τρομοκρατήθηκε, αλλά δεν το πειράξανε καθόλου…
Δε φορούσαν κουκούλες, τους είδαμε, γάντια φορούσαν μόνο, δεν έβγαλαν μαχαίρια ή όπλα, δεν τους έχω ξαναδεί...».

Η σύζυγός του μας είπε με τη σειρά της πως «με το που άνοιξα τα μάτια, μου έκλεισαν το στόμα με το χέρι… Φοβήθηκα πολύ, για τα παιδιά που ήταν στο διπλανό δωμάτιο… Έψαξαν και την ντουλάπα και όταν πήραν τα χρήματα, μας έδεσαν με ταινία… Όταν έφευγαν ακούσαμε θόρυβο από αυτοκίνητο. Με αυτοκίνητο έφυγαν…».
Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει η το Α.Τ. Κυπαρισσίας.

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Μπαράζ διαρρήξεων σε 5 καταστήματα στην οδό Ψαρών


Μπαράζ κλοπών σημειώθηκε προχθές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε καταστήματα της οδού Ψαρών. Κοινό τους σημείο, οι γυάλινες πόρτες.
Με σπασμένες κλειδαριές και ανοιγμένες πόρτες βρήκαν, λοιπόν, τα καταστήματά τους 5 ιδιοκτήτες και συγκεκριμένα, ένα κομμωτήριο, μία ψησταριά, ένα καφέ ουζερί, ένας φούρνος και ένα κατάστημα νυφικών και βαπτιστικών.

Από την ταμειακή

Οι διαρρήξεις εκτιμάται ότι έγιναν μεταξύ 3.00 και 5.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ οι δράστες το μόνο που αναζητούσαν ήταν χρήματα και είδη αξίας.
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος βαπτιστικών, απέναντι από το Διοικητήριο, κα Αθανασία Βούρλα, το βρήκε το πρωί που πήγε να ανοίξει παραβιασμένο. Οι δράστες είχαν διαρρήξει την κλειδαριά στη γυάλινη πόρτα και είχαν αφαιρέσει από την ταμειακή μηχανή ό,τι κέρματα υπήρχαν, τα οποία η κα Βούρλα υπολογίζει στα 30 με 40 ευρώ. Ευτυχώς δεν πείραξαν τίποτε άλλο από το κατάστημα.
Όπως είπε στο «Θ», είναι η δεύτερη φορά που την κλέβουν, αφού το 2003 και ενώ ήταν απασχολημένη μέσα στο κατάστημα, κάποιος μπήκε και άρπαξε από την τσάντα της το πορτοφόλι. Κατά την ίδια, η ανεργία και η φτώχεια, δυστυχώς, φέρνουν αύξηση της εγκληματικότητας.

5 κλοπές σε 2 χρόνια

Ακριβώς δίπλα από το κατάστημα βαπτιστικών, οι δράστες διέρρηξαν την κλειδαριά της γυάλινης πόρτας του υποκαταστήματος του φούρνου «Κουταλά». Όπως τόνισε η υπεύθυνη κα Μαρία Πατικοπούλου, οι δράστες δεν πείραξαν κάτι, αλλά ούτε και βρήκαν να πάρουν.
Τρίτος στόχος τους ήταν το καφέ ουζερί του κ. Αλέξη Χρονόπουλου. Και σε αυτή την περίπτωση διέρρηξαν την κλειδαριά στη γυάλινη πόρτα και, αφού έψαξαν το κατάστημα, πήραν περίπου 50 ευρώ σε κέρματα από την ταμειακή μηχανή, καθώς και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αξίας περίπου 200 ευρώ.
Όπως σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, μέσα σε δύο χρόνια έχουν γίνει 5 διαρρήξεις στο κατάστημά του. Ωστόσο, εκτιμά ότι οι διαρρήξεις αυτές γίνονται από ερασιτέχνες που αναζητούν λίγα χρήματα, ίσως και τοξικομανείς για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Στη συνέχεια οι δράστες διέρρηξαν τη διπλανή ψησταριά «Γεύση και Φαντασία» και παραδίπλα το κομμωτήριο.





Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.