Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Παράταση στις ασφαλιστικές για συμμόρφωση στους νέους κανόνες για τις αποζημιώσεις

EΩΣ τις 17 Ιουνίου 2011 παρατείνεται η προθεσμία συμμόρφωσης των ασφαλιστικών εταιριών με την απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη διαδικασία διακανονισμού και καταβολής αποζημίωσης στους δικαιούχους του κλάδου ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου.

Η απόφαση της TτE ξεκαθαρίζει .........

το τοπίο στις σχέσεις ασφαλισμένων και ασφαλιστικών εταιριών σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις από τροχαίο ατύχημα. Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως επόπτης της ασφαλιστικής αγοράς, με πράξη του διοικητή της Γ. Προβόπουλου διευκρινίζει ορισμένα θέματα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διακανονισμού των ζημιών, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων και ειδικότερα ξεκαθαρίζει τι νοείται ως «απάντηση», «πραγματογνωμοσύνη επί υλικών ζημιών», «ιατρική πραγματογνωμοσύνη», «πραγματογνωμοσύνη συνθηκών ατυχήματος», «εκτίμηση συνθηκών ατυχήματος», «υπεύθυνος διοίκησης», «τελεσίδικες αποφάσεις», «Σύστημα Aμεσης Πληρωμής» (ΣΑΠ) και «φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος».

Επίσης ορίζεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες εκδίδουν και τηρούν

υποχρεωτικά Φακέλους Ασφαλιστικών Περιπτώσεων (ΦΑΠ), Αρχείο Φακέλων Ασφαλιστικών Περιπτώσεων (ΑΦΑΠ), αρχείο στατιστικών στοιχείων και αποδείξεις παράδοσης και παραλαβής εγγράφων. Η έκδοση, η τήρηση και η υποβολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος των στοιχείων και αρχείων αυτών είναι διαρκής οργανωτική υποχρέωση των εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.